Magyar foci

Mészöly a Fradi elleni 0-5 után: Nagy hiba lenne, ha azt mondanánk, hogy az elmúlt két hétben minden rossz volt

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Sorozatban tizenötödször győzte le a Ferencváros az Újpestet, a vasárnapi meccset öt góllal nyerte meg a címvédő, amelyben Varga Barnabás és Aleksandar Pesic is duplázott.

„Az első 30 percben felnőttünk a feladathoz, aztán sajnos egy védekezési hibát Varga Barnabás kihasznált, majd mielőtt rendezhettük volna a sorokat a félidőben, jött a második Fradi-gól. Ahogy Varga a rövidre érkezik, azt tanítani kellene.

Nálunk pont egy ilyen típusú csatár hiányzik

– értékelt Mészöly Géza, akivel Diósgyőrben nyerni tudott az Újpest, azóta viszont a Kecskeméttől és a Fraditól is kikaptak a lilák.

Mészöly hozzátette, a félidei három csere révén próbált változtatni, de a második játékrészben eltűnt a stabilitás a játékukból.

„Elindultunk egy úton, és azt folytatni kell, mert nagy hiba lenne, ha azt mondanánk, hogy az elmúlt két hétben minden rossz volt. A játékosoknak hitet kell adni, mert azt látszott a meccs hajrájában, hogy hitehagyottan játszottak. Tenni kell a dolgunkat továbbra is, és akkor a győzelmek is jönni fognak” – mondta Mészöly.

Dejan Stankovic, a Fradi mestere Henry Wingót és Ibrahim Cissét külön kiemelte, megemlítve, hogy kiemelkedően teljesítettek, és az utóbbi időben kevesebb lehetőséghez jutó Botka Endrét, Katona Bálintot és Mohamed Ali Ben Romdhane-t is dicsérte.

„A nemzetközi mérkőzések sokat kivettek belőlünk, de sikerült mentálisan és fizikálisan is felkészülnünk. Rotáltunk, változtattunk, az első tíz percben kerestük magunkat, de utána átvettük az irányítást. A szurkolóknak is szeretnék üzenni, ma is elképesztőek voltak.

Az Olympiakosz ellen talán nem játszottunk a Ferencvároshoz méltóan, de a reakciónk mindenképpen méltó volt a klubhoz. Nem maradt bennem hiányérzett, maximális elégedett vagyok a fiúk teljesítményével

– idézte az FTC honlapja a szerb edzőt.

A tizedik helyezett Újpest a következő fordulóban a harmadik Fehérvárt fogadja, a második helyen álló Fradi pedig a hetedik Kecskemétettel játszik.

Olvasói sztorik