Magyar foci

Újrarúgatott tizenegyessel verte a Vidi a Lokit

M4 Sport
M4 Sport

A Fehérvár elbírta a fokozódó debreceni nyomást, és 1-0-ra legyőzte a DVSC-t az NB I 21. fordulójában. A győztes gólt Tobias Christensen szerezte az első félidőben, egy megismételtetett büntetőből.

A két csapat közelmúltját illetően a debreceniek voltak sikeresebbek, ugyanis 2022 áprilisában fordult elő legutóbb, hogy a Fehérvár hagyta el győztesen a pályát. Ezúttal azonban a Vidi került előnybe, igaz, ehhez kellett az is, hogy a videobíró a lehető legszigorúbb legyen:

tizenegyest rúghattak a hazaiak, amit Martinelli gyakorlatilag Megyeri kezébe emelt, de jelzett a VAR, kiderült, hogy ha csak minimálisan, de két debreceni is belépett a büntetőterületre a lövés pillanatában, így újrarúgatták a büntetőt. Ekkor már Christensen állt a labda mögé, aki nem hibázott.

Már az első félidő hajrájában is a Debrecennek voltak nagyobb lehetőségei, de előbb Dzsudzsák rontott el egy ziccert, majd Tóth védett Bárány közeli fejesénél. A második félidőben pedig fokozódott a vendégek nyomása, a Fehérvár lemásolta az MTK elleni taktikáját, amikor előnye tudatában átengedte a területet és a kezdeményezést ellenfelének, ami sok rizikót rejt magában, és meg is volt a Loki nagy helyzete a 84. percben, de a csereként beállt Szuhodovszki lövését Tóth bravúrral a kapufára tolta.

Tóth Balázs a Sofascore-nál a meccs embere volt.

Kevés nagyobb közhely van annál, minthogy hatpontos meccs, de ezt most akár ebbe a kategóriába is tehetjük, mert ezzel a győzelemmel a harmadik helyen álló Fehérvár tíz pontra növelte a hatodik helyen álló Debrecennel szembeni előnyét. Ráadásul az éllovas Paks kikapott a fordulóban, így Bognár György csapatától már csak néggyel van elmaradva a Vidi.

NB I, 21. forduló

Fehérvár FC – Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 4770 néző, v.: Andó-Szabó

Fehérvár FC: Tóth B. – Bese, Serafimov, Spandler, Gergényi, Schön – Katona M. (Sigér, 59.), Csongvai, Christensen (Simut, 86.) – Berki (Gradisar, 59.), Stefanelli (Pető, 74.)

Debreceni VSC: Megyeri – Baranyai (Tuboly, 69.), Pellumbi, Lagator, Ferenczi – Loncar (Szuhodovszki, 81.), Ojediran (Manrique, 69.) – Szécsi (Kocsis D., 58.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 81.) – Bárány

gólszerző: Christensen (30., 11-esből)

sárga lap: Serafimov (41.), Simut (96.), illetve Baranyai (25.), Ojediran (68.)

Kapcsolódó
Lothar Matthäus magyar szövetségi kapitányként 100 néző előtt kezdte, majd 150 előtt fejezte be
Húsz éve mutatkozott be a magyar válogatott szakvezetőjeként Lothar Matthäus: a ciprusi Pafoszban honfitársaink 2-0-ra nyertek az örmények ellen. Szűk két évvel később Miamiban Antigua és Barbuda legjobbjainak 3-0-s legyőzésével búcsúzott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik