Magyar foci

Agyonnyert meccsen kapott ki a Paks két potyagóllal

Elképesztő fordulatokkal teletűzdelt meccsen a Zalaegerszeg 4-3-ra győzött Pakson péntek este az NB I 21. fordulójában.

Pedig sokáig nyoma sem volt annak, hogy a hazai csapat pontot veszítsen, főleg miután Könyves Norbert centerezése bepattant a kapuba. Később Könyves növelhette volna az előnyt, ám a tizenegyesét kivédte Dombó Dávid kapus. Ezzel azonban csak elcsúszott a második paksi gól ideje, Papp Kristóf sarkazását okosan lőtte Könyves a jobb alsóba. Térfélcsere után az első lehetőségből szépített a ZTE, a Ferencvárostól kölcsönben szereplő Gruber Zsombor érkezett legjobb ütemben a kapu elé és a hálóba lőtt. Sokáig mégsem örülhettek a vendégek, mert Könyves újra villant és 3-1-re vezetett a Paks.

Ezután csordogált a mérkőzés, a hazaiak domináltak, a vendégek sokszor pánikolva próbáltak felszabadítani, semmi nem utalt rá, hogy bajba kerülhet a listavezető. Csakhogy Yohan Croizet beállt és az első labdaérintéséből betalált. Az egyenlítésre a 73. percig kellett várni, Guy Hadida indítása egyszerűen átugrotta a kivetődő Szappanos Pétert és Antonio Mancénak csak az üres kapuba kellett gurítania.

Innentől teljes erőbedobással ment előre a Paks a győztes gól reményében, de minden adandó helyzetét kihagyta, a slusszpoén pedig a 91. percben jött: Croizet lövése Szélpál Norbertről úgy pattant a kapus elé, hogy valahogy becsorgott a gólvonalon túlra.

Összességében a ZTE szinte minden helyzetét kkihasználta, a Paks pedig elszórakozta az előnyét. Ez jó hír a Fradinak is, mert bár az Olympiakosz elleni Konferencia Liga-meccse miatt nem lép pályára a hétvégén, vesztett pontok tekintetében az élre ugorhat a címvédő.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik