Magyar foci

Régi ismerős válthatja Vignjevicet az Újpestnél

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Az elmúlt kilenc fordulóban mindössze egyetlen pontot kapart össze az Újpest, amely a 10. helyen áll az NB I-ben. A Debrecen elleni 2-1-es hazai vereség alkalmával még Nebojsa Vignjevic irányította az Újpestet, aki megtörten nyilatkozott a lefújás után. Valószínűleg akkor már tudta, hogy ez volt az utolsó meccse a lilák edzőjeként, és a Sportál azt írja, utódja Mészöly Géza lesz, akit még csütörtökön kinevez a klub.

Mészöly az első újpesti időszakában kétszer is ezüstérmes lett a csapattal, de mindkettő fájdalmas emlék a szurkolók számára: 2004-ben az MTK elleni 1-1 azt jelentette, hogy a Debrecent legyőző Fradi lett a bajnok,

2006-ban pedig a Fehérvár tréfálta meg a lilákat, így a Loki zárt az élen, amely a Pápát verte az utolsó körben.

Második újpesti időszaka 2010 áprilisa és 2011 augusztusa közé datálódott, ennek a Mészöly-érának a legemlékezetesebb meccse újpesti szempontból az FTC elleni 6-0-s diadal volt.

Azok után, hogy másodszor is távozott az újpesti kispadról, Mészöly az U18-as válogatottnál, a Haladásnál, a Győrnél és a Vízműveknél is dolgozott. Az Újpest a hétvégi fordulóban a Diósgyőrhöz látogat, és ha nyerni tud, akkor egy pontra megközelíti a jelenleg hetedik helyen álló riválist.

Kapcsolódó
A MOL-csoport vásárolja meg az újpesti focicsapatot
Roderick Duchatelet aláírta az eladásról szóló papírokat.
Olvasói sztorik