Magyar foci

„Szemet szúrtak olyan dolgok is, amelyeken szeretnénk változtatni” – három játékos kikerült a Fradi keretéből

Koszticsák Szilárd / MTI
Tokmac Nguen és Anderson Esiti (b-j) a 2022-es Bajnokok Ligája-selejtezõben a Slovan Bratislava ellen még kulcsszereplő volt.
Koszticsák Szilárd / MTI
Tokmac Nguen és Anderson Esiti (b-j) a 2022-es Bajnokok Ligája-selejtezõben a Slovan Bratislava ellen még kulcsszereplő volt.

A Ferencváros labdarúgócsapata nem számít a jövőben három focistájára, Tokmac Nguenre, Anderson Esitire és Owusu Kwabenára.

A klub honlapján az együttes sportigazgatója, Hajnal Tamás adott rövid interjút, amelyben fény derült arra, hogy a labdarúgók kikerültek a keretből.

„Okosan kell döntenünk, figyelembe kell venni azt is, hogy csak maximum három helyen lehet változtatni az UEFA felé leadott UEFA Európa Konferencia Ligában szereplő játékoskereten. Elemezni kell, hogy ezt a három helyet hogyan tudjuk felhasználni, ez befolyásolja a tevékenységünket, de van még a fejünkben terv, amelyet remélhetőleg véghez is tudunk vinni. Akkor úgy érzem a tavaszra olyan szinten megerősödhetünk, hogy sikerrel tudjuk venni az akadályokat” – idézi Hajnal Tamást a Fradi, majd részletekbe is bocsátkozott a távozókat illetően.

Szemet szúrtak olyan dolgok is, amelyeken szeretnénk változtatni, ez személyekre bontva azt jelenti, hogy a szakmai stáb a jövőben nem számít Tokmac Nguen, Anderson Esiti és Owusu Kwabena játékára. Ők már nem is utaztak el az edzőtáborba, a távozásukról zajlanak egyeztetések.

A három játékos közül Esiti és Owusu kevésbé tudott meghatározó játékossá válni az FTC-ben, előbbi 2022-ben a PAOK-tól, utóbbi 2023 januárjában a Qarabagtól érkezett. Utóbbi esetében egy Újpest elleni csúnya sérülés sem segítette a beilleszkedést. Tokmac Nguen viszont komoly részt vállalt a Ferencváros fellendülésében, öt bajnoki címet és egy Magyar Kupát is nyert a csapattal.

Kapcsolódó
A Fehérvárról a Fradiba igazolt Kodro: Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a nagyszerű klubnak
A bosnyák csatár elsődleges feladatának azt tartja, hogy segítse új csapattársait, ha jönnek a gólok és a gólpasszok is, az a ráadás.
Olvasói sztorik