Magyar foci

Másképp tekintenek már a Fradira Európában – Orosz az igazolásokról is beszélt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Fiorentinával a Konferencia Liga csoportkörében záró fordulójában, amivel az NB I bajnoka a második helyen lépett tovább. A Fradi első magyar csapatként zárt egy csoportkört veretlenül az európai porondon, Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint ez nagy fegyvertény. Az MTI cikke szerint mindehhez hozzátette, hogy a nyáron kezdődött nemzetközi sorozatban 12 mérkőzésen mindössze egyszer kapott ki a csapat, a csoportban pedig egyszer sem, ráadásul a Fiorentina és Genk ellen egyszer sem játszottak hátrányban.

Ez egy nagyon nehéz csoport volt. Azt merem mondani, hogy Európa-liga szintű, és abból sem egy gyengébb. A Fiorentina és a Genk sokszoros költségvetésből tud dolgozni, mint mi.

Nagyon fontos volt, hogy jól szerepeljünk, nemcsak azért, hogy megfelelően tudjuk képviselni a magyar klublabdarúgást, hanem magunk miatt is. Most már büszkén mondhatom, hogy a sorsolásoknál nincs az, hogy örülnének, hogy a Ferencvárost kapják ellenfélnek” – mondta Orosz Pál.

Szajki Bálint / 24.hu

Az FTC a hétfői, nyoni sorsoláson az Európa Liga harmadik helyezettjei közül kap majd ellenfelet a tavaszi folytatásra, a párharc tétje a 16 közé jutás lesz. A lehetséges riválisok: az izraeli Maccabi Haifa, a norvég Molde, a svájci Servette, a belga Union SG, az osztrák Sturm Graz, a spanyol Real Betis, a holland Ajax és a görög Olimpiakosz. Orosz szerint nincs ideális ellenfél, mint ahogyan az FTC sem az a többieknek, és megjegyezte, hogy a múltban már többször is sikerült áthidalniuk a financiális különbségeket.

Az FTC két egymást követő évben szerepelhet tavasszal is a nemzetközi porondon, a vezérigazgató szerint ez nagyon sokat lendít az egyesület megítélésén.

Másképp tekintenek ránk, másképp szólnak hozzánk, másképp viselkednek velünk

– mondta Orosz Pál, felidézve, hogy amikor 2010-ben elkezdték felépíteni a csapatot, nagyon mélyen voltak, financiálisan és sportszakmailag is nagy utat jártak be, de nem szeretnének itt megállni.

Orosz szerint nehéz megmondani, hogy meddig juthat el a Fradi a Konferencia Ligában, ez függ az ellenféltől és attól is, hogy a sérültek hogyan tudnak visszatérni. Az azonban tény – mondta –, hogy a csoportban kétszer is döntetlent játszottak az idei döntős Fiorentinával.

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a Fradi 12 nemzetközi meccsel többet játszott, mint hazai riválisai, azaz intenzív időszak van a csapat mögött, ez igénybe vette a játékosokat fizikailag és mentálisan is, talán ennek is tudható be, hogy az OTP Bank Ligában a közelmúltban voltak nehezebb mérkőzéseik.

A tavaszi folytatással kapcsolatban Orosz Pál idézte Kubatov Gábor klubelnököt, miszerint az FTC mindig mindent meg akar nyerni, fontos a bajnokság és a KL is. Már csak azért, mert az európai sorozat jó lehetőség lehet a futballisták és a klub számára is a jövőbeli ajánlatok kapcsán.

Az esetleges téli átigazolásokkal kapcsolatban Orosz Pál azt mondta, lesz változás, de nem lesz akkora a mozgás, mint korábban.

Ahogy fogalmazott: a játékosok nagy leterheltsége miatt, az esetleges sérülések megoldására gondoskodni kell a megfelelő pótlásokról, és ezért mindent meg is tesznek majd.

Kapcsolódó
99 százalék, hogy klubot vált a magyar válogatott focista
Vécsei Bálint szeretne minél többet váltani, így a tervei szerint elhagyja a Vissel Kobe csapatát.
Olvasói sztorik