Élő Magyar foci

Veretlenül jutott tovább a Ferencváros a Konferencia Ligában

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Ferencváros labdarúgócsapata 1-1-et játszott a Fiorentina elleni Konferencia Liga-mérkőzésen, ezzel veretlenül, második helyen jutott tovább a csoportjából.

Jobban kezdte a mérkőzést a Fiorentina, amely már az ötödik percben veszélyeztetett, azonban Rolando Mandragora lövését védte Dibusz Dénes. Nyomott az olasz csapat, de Nicolas González balszerencsés húzódása után rendezetlenné vált a vendégcsapat játéka.

Szajki Bálint / 24.hu González hamar megsérült.

Apránként átvette az irányítást a Fradi, sőt a hajrában előbb Katona Bálint lövését védte szép vetődéssel Oliver Christensen, majd Eldar Civic ismétlését is kipiszkálta a rövid fölső sarokból.

Térfélcsere után egyértelműen bekezdett a Fradi, a Fiorentinát pedig vagy meglepte, vagy csak belealudt a kezdésbe. Akármi is a válasz, azonnal gólt lőtt az FTC. Lopez próbálta meg leszerelni Marquinhost, de pont Abu Fani elé pattant a labda, aki rögtön centerezett is. Kristoffer Zachariassent találta meg, aki nem igazán szép mozdulattal, inkább mázlival, de a hálóba terelte a labdát.

Milenkovic egy fejessel jelezte, hogy nem hagyja annyiban a dolgot az olasz csapat, majd ismét Marquinhos villant egyet és a bal oldalon lehagyta Kayodét, passza után pedig Katona célozta meg a rövid alsó sarkot, ám Christensent nem csapta be.

Szajki Bálint / 24.hu

Kettős csere után átvette az irányítást a Fiorentina, a 73. percben pedig ki is egyenlített. Megint Milenkovic nyert fejpárbajt, a lecsorgó labdát pedig Luca Ranieri belsőzte a hálóba. Ekkor már 2-0-ra vezetett a Genk, vagyis a Fradi tudta, ha még egy gólt kap, kiesik.

Szajki Bálint / 24.hu Az egyenlítő gól pillanata.

A Fiorentinánank a döntetlen már elég volt a csoportelsőséghez, de ennek ellenére továbbra is nyomott, csak kisebb lendülettel. A Ferencváros védelme így is meg-megingott, de a nagy rohamok nélkül lehozta 1-1-re a mérkőzést és úgy jutott tovább második helyen, hogy veretlenül zárta a csoportkört.

Konferencia Liga, F csoport, 6. forduló

Ferencváros–Fiorentina (olasz) 1-1 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Luís Miguel Branco Godinho (portugál)
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Cissé, Aaneba, Civic (Botka – 65.) – Abu Fani, Esiti (Ben Romdhane – 79.) – Katona (Besic – 79.), Zachariassen, Marquinhos – Varga B. (Lisztes – 58.)
Fiorentina: Christensen – Kayode, Ranieri, Milenkovic, Parisi – López, Mandragora (Nzola – 63.) – González (Ikone – 20.), Barak, Brekalo (Kouame – 63.) – Beltrán
gól: Zachariassen (48.) ill. Ranieri (73.)
sárga lap: Cissé (60.) ill. Mandragora (10.), Milenkovic (31.)

A másik mérkőzésen:
Genk (belga)-Cukaricki (szerb) 2-0 (1-0)
gól: Heynen (21.), Paintsil (57.)
piros lap: Galarza (33., Genk)

Végeredmény: Fiorentina 12 pont, Ferencváros 10 pont, Genk 9 pont, Cukaricki 0 pont

Veretlenül jutott tovább csoportjából a Ferencváros

Zachariassen a második félidőben szerzett vezetést a zöld-fehéreknek, amire a 73. percben jött Ranieri válasza. További gól azonban nem esett, így a csoport második helyén jutott tovább a Fradi a Konferencia Ligában.

Még három perc

A Fiorentina sokkal többet birtokolta a labdát a hajrában, de azért nem próbált meg nagyon támadni, inkább csak kereste az esetleges passzsávokat. A Fradi védelme így is meg-megingott, de egyelőre állja a sarat. Három perc a hosszabbítás.

Belenyúlt Stankovic is

Esiti és Katona jött le, a helyükre Ben Romdhane és Besic érkezett. Keveset van már a labda a Fradinál.

Egyenlített a Fiorentina

Némi bizonytalankodás után szöglethez jutott a Fiorentina, amit szokás szerint Milenkovic felé kanyarított Lopez. A csapatkapitány lefejelt labdájára Cissé és Ranieri is érkezett, utóbbi érte el azonban és belsővel pont annyi erőt tudott beletenni a lövésbe, hogy Dibusz csak belekapni tudjon.

Újabb Christensen-bravúr

Marquinhos váltott ritmust a bal oldalon, lerázta Kayodét, majd a tizenhatos bal oldalán felbukkanó Katonához passzolt. A magyar középpályás meg akarta lepni a kapust és beadás helyett a rövid alsót vette célba, de Christensen lábbal a kapufára tolta a lövését.

Ezt most mindenki csak nézte

De nem lett belőle gól. Ikone egyéni akciója után végezhetett el szögletet Lopez, Milenkovic elég könnyen fejelhetett kapura, de pár centivel a kapufa mellé bólintott. Ezt már Dibusz is csak nézte.

Hoppá, máris vezet a Fradi!

Valóban megnyomta az első perceket az FTC, ennek lett eredménye a vezető gól is. Lopez próbálta meg leszerelni Marquinhost, de pont Abu Fani elé pattant a labda, aki rögtön centerezett is. Zachariassent találta meg, aki nem igazán szép mozdulattal, inkább mázlival, de a hálóba terelte a labdát. 1-0 a Fradinak.

Folytatódott a mérkőzés

Nem cserélt a szünetben egyik csapat sem, ennek ellenére a Ferencváros egy picit megnyomta az első perceket.

Nincs gól az első félidőben

Olyan nagyon nem rágtuk le a körmünket, az első 20 perc az olaszoké volt, az utolsó 15-20 perc pedig a Fradié, ezen az alapon jogos a döntetlen. A másik mérkőzésen 1-0-ra vezet a Genk, amelyből azonban kiállítottak egy játékost.

Ezt megköszönheti a Fradi!

Ikone simán mehetett volna kapura, de rosszul vette át a labdát, így a helyzet is oda lett, pedig Mandragora óriási labdát adott.

Christensen két bravúrt is bemutatott

Először épített föl tudatosabban támadást a Ferencváros, végül Eldar Civichez került a labda bal szélen, aki jól vette észre Katonát, ám a jobb alsóba tartó labdát kitenyerelte a dán kapus. Az ismétlésnél Civic a rövid fölsőt vette célba, de ezt is kipiszkálta Christensen.

Kicsit leült a meccs a sérülés óta

Ezzel talán a Fradi járt jobban, mert a Fiorentina egyre nagyobb nyomás alá helyezte a hazai védelmet. González cseréje óta viszont nem találja a játék ritmusát az olasz csapat, ráadásul egy-egy ígéretesnek tűnő ferencvárosi indítás is történt, amivel ugyan boldogultak a lilák, de legalább mutatott valamit a magyar bajnok is.

A jelek szerint Gonzáleznek 16 perc jutott a meccsen

A labdát próbálta megszerezni Nicolas González, de a mozdulat végén azonnal a combhajlító izmához kapott, majd mutatta is a kispadnak, hogy cserélni kell majd. Kisvártatva földre is borult, számára véget ért a találkozó. Hordágyon kellett levinni, Jonathan Ikone érkezett a helyére.

Közben Paintsil büntetőt rontott

Az egykori ferencvárosi támadó a Cukaricki elleni meccsen végezhetett el büntetőt a Cukaricki ellen, de kimaradt a lehetőség, így azon a mérkőzésen is maradt a 0-0.

Itt az első Dibusz-védés!

Cissé tette vissza kicsit kockázatosan a labdát, amit Civictől el is vettek az olaszok. Ezután nagy pánikolás kezdődött, a rendezetlen Fradi-védelem mögé tett labdát pedig González középre gurított Mandragorához, aki nagyjából 15 méterről, kapuval szemben lőtt azonnal. Dibusz viszont a kicsit középre érkező labdát kipaskolta.

Szó nincs lötyögésről az első percekben

A Fradi is próbálkozik ritmusváltásokkal és a Fiorentina is elég agresszíven támadja le a labdás játékosokat. Közben a közönség is rákezdett, állítólag a cirka ezer olasz drukker szektorába érkezetek újpestiek is a lilákat buzdítani, így aztán az első szócsatára nagyjából két percet kellett várni. Eközben a játékosok sem kímélték egymást, Aanebát véletlenül fejen is találta cipője orrával Barak.

Olvasói sztorik