Magyar foci

Stankovic: Kedden 11 játékossal tudtam csak edzeni, innen tudtunk feljönni

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Ahogy a tavalyi kupaszezonban, úgy idén is túlélte a csoportkört a Ferencváros, amely második helyen végzett a Konferencia Liga F csoportjában.

Az utolsó csoportmeccs, a Fiorentina elleni 1-1-es döntetlen után Dejan Stankovic vezetőedző azt nyilatkozta, maradt némi hiányérzete a meccs végén, mert ha sikerült volna még egy gólt szerezniük, akkor összejött volna a csoportelsőség, amivel egyből a 16 közé jutott volna a csapat.

„A mérkőzés utolsó 30 percében azt láthattuk, hogy a Fiorentina, mint valami tank, tört előre, megállíthatatlan volt” – mondta Stankovic az ellenfélről.

A szerb edző elárulta, nagyon elégedett azzal, ahol az FTC most tart, és a továbbjutással sikerült teljesíteni az elsődleges célt.

„Büszke vagyok a fiúkra, 33 meccset játszottunk 5 hónap leforgása alatt, ez Magyarországon egy teljes bajnoki szezon. Nagyon örülök ennek az eredménynek (…) Nagyon kemény volt a csütörtök esti meccs is. Ezek a fiúk végig tudták hajtani az egész meccset.

Gondoljunk bele, hogy ez ellen a kemény Fiorentina ellen tudtunk kétszer is döntetlent játszani. Azt se feledjük, hogy kedden én 11 játékossal tudtam csak edzeni, innen tudtunk feljönni és szép eredménnyel zárni a mérkőzést

– dicsérte a csapatát Stankovic.

A Fradira idén még egy meccs vár, vasárnap a ZTE-t fogadja a Groupama Arénában, de a paksi vereséggel eldőlt, hogy a címvédő biztosan nem zárhatja az évet a tabella élén az NB I-ben.

„Ilyen a foci. Furcsa lehet, hogy most nem az első helyen áll a csapat, de mi folytatjuk azon az úton, amin elindultunk” – nyilatkozta a Fradi edzője a hazai szerepléssel kapcsolatban.

Hogy a Konferencia Ligában ki lesz a csapat ellenfele, az a hétfői sorsoláson dől majd el. Az ellenfelek listáját itt találja:

Kapcsolódó
Ezeket a csapatokat kaphatja a Fradi a Konferencia Ligában
Komoly kihívás vár Dejan Stankovic együttesére tavasszal.
Olvasói sztorik