Magyar foci

Varga Barnabás visszatért, de így sem lesz már év végén első helyen a Fradi

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Ferencváros vasárnap este 3-2-re kikapott a Paks vendégeként az NB I 16. fordulójának zárómeccsén.

Egy szöglet után Papp Kristóf fejelt gólt a nyolcadik percben, majd nem sokkal később Ismael Aaneba passzolta vissza hajmeresztően a labdát kapusának, amit Könyves Norbert köszönt szépen a hálóba gurított.

Rengeteg energiát mozgósított a Fradi, hogy elkezdje a zárkózást, Marquinhos a tizenhatos előteréből tekert szépen a jobb fölső sarokba a második félidő derekán.

Ezután próbálta gyorsítani a játékot az FTC, de egyre inkább kicsúszott Andó-Szabó Sándor kezéből a mérkőzés. Több ítélet is borzolta a kedélyeket, amitől feszültebbek is lettek a játékosok, többek között ennek is köszönhető, hogy Cebrails Makreckis megkapta második sárga lapját is, így a 77. perctől emberhátrányba került a Ferencváros.

Ennek ellenére lett volna esély az egyenlítésre, ám ehelyett Kovács Krisztiánt buktatta Katona Bálint, a megítélt büntetőt pedig Szabó Bálint értékesítette. Eddigre már Varga Barnabás is pályán volt, aki visszatért sérüléséből, de Szappanos Péter kivédte a fejesét, a kipattanót viszont Lisztes Krisztián lőtte a léc alá.

Az utolsó percekre így minden nyílt maradt, de képtelen volt újra betalálni a Ferencváros, így a Paks 4 pontra növelte előnyét a tabellán és 2023-ban biztosan az első helyen zár. Az őszi szezonból csak egy forduló maradt, ám a Fradira még egy Fiorentina elleni európai Konferencia Liga-mérkőzés is vár még idén.

Kapcsolódó
A Kisvárda már biztosan kieső zónában zárja az évet
Egy büntető és egy szabadrúgás okozta a csapat vesztét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik