Magyar foci

„Úgy teszek, mintha meg sem kérdezte volna” – Stankovicot sikerült felpaprikázni

Andrea Martini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vincenzo Italiano és Dejan Stankovic pacsija a Fiorentina-Ferencváros mérkőzés előtt, októberben.
Andrea Martini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vincenzo Italiano és Dejan Stankovic pacsija a Fiorentina-Ferencváros mérkőzés előtt, októberben.

Hazai pályán zárja a Konferencia Liga csoportkörét a Ferencváros, amely a már biztosan továbbjutott Fiorentinát fogadja. A magyar bajnok számára is a továbblépés a tét, de a firenzeieknek is még lebeg egy cél a szemük előtt: megnyerni a csoportot, így egy kört ki lehetne hagyni a sorozat egyenes kieséses szakaszából.

A riválisok úgy várhatják a meccset, hogy egy döntetlen tulajdonképpen mind a két félnek jó. Hogy mit szól ehhez, arról egy olasz lap megkérdezte Dejan Stankovicot is, mire a Ferencváros vezetőedzője így reagált:

Úgy teszek, mintha meg sem kérdezte volna

mondta az olasz sajtónak a szerb tréner, akinek a nyilatkozatát a csakfoci.hu szúrta ki.

Dejan Stankovic megjegyezte azt is, hogy sem ő, sem kollégája, a Fiorentinát irányító Vincenzo Italiano nem olyan, aki döntetlenre játszana. A firenzeiekről megjegyezte, szerinte reális lehet, hogy Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végezzenek a bajnokságban, míg a Konferencia Ligában a végső győzelemre is esélyesnek tartja a csapatot, amely az előző szezonban is döntőzött a sorozatban.

A Fradi a bajnokságban botladozik – a Paks telel majd az élen az utolsó idei forduló eredményeitől függetlenül –, a KL-ben azonban még veretlen, kétszer nyert (mindkétszer a Cukaricki ellen), háromszor pedig ikszelt. Firenzében 2-2-t játszott, az olaszok a 93. percben egyenlítettek.

Kapcsolódó
Ádám Martin továbblőtte csapatát az ázsiai BL-ben
0-2-ről egyenlített az Ulszan a magyar csatár góljaival
Olvasói sztorik