Magyar foci

Szoboszlai: Ez még csak a kezdet

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

38 válogatott fellépésén a 9. és a 10. gólját szerezte Szoboszlai Dominik, aki egymaga fordította meg a Montenegró elleni Eb-selejtezőt.

A Sofascore tízes osztályzatot adott a mezőny legjobbjaként tündöklő magyar csapatkapitánynak, akit még az ellenfél szövetségi kapitánya is megdicsért, a hatalmas védéseket bemutató Dibusz Dénesnek pedig egyenesen Lionel Messi barcelonai időszaka ugrott be Szoboszlai láttán.

„Ez még csak a kezdet” – írta a Facebook-oldalán hétfő délután, egy nappal az utolsó Eb-selejtező után Szoboszlai.

A Liverpool középpályása már a meccs után azt mondta, a jövő évi Eb-n felejthetetlen élménnyel szeretnék megajándékozni a magyar szurkolókat. A sorsolást december 2-án tartják, és a magyar válogatott a második kalapból várja majd, hogy milyen ellenfelek jutnak neki.

A magyar csapat 2016-ban a nyolcaddöntőben esett ki, 2021-ben pedig a csoportban ragadt, de három nagyágyú, Portugália, Franciaország és Németország volt az ellenfele, és az utolsó csoportmeccsen, a németek ellen a 83. percben még továbbjutásra állt.

Kapcsolódó
A Szoboszlai soha nem érhet véget
Egy szurkoló futballtörténete a magyar válogatott csütörtöki Eb-kvalifikációjától a Montenegró elleni Szoboszlai-varázslatig, barátságoktól ellenfélsértegetésen át a futballikonok örökkévalóságáig.  
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik