Magyar foci

Marco Rossi: A labdarúgás istene az Aranycsapattal együtt nézte ezt a mérkőzést

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A magyar válogatott őrült mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott Bulgáriával az Európa-bajnoki selejtezők csoportkörének utolsó előtti, csütörtöki találkozóján.

A 10. percben még örültünk, hiszen Ádám Martin fejesével vezetést szerzett a csapat, de fordítani tudott a hazai együttes, ezért rohanni kellett az eredmény után. A legvégén, csak a 97. percben egy öngóllal jött össze az egyenlítés, ezzel pedig egyenes ágon kijutott az Eb-re a válogatott. Marco Rossi feszülten, a taktikai hibákat előtérbe helyezve nyilatkozott a lefújást követően.

„Nem is emlékszem, hány tiszta gólhelyzetet puskáztunk el. Végig küzdöttünk, mindent megpróbáltunk, de az elejétől a végéig megnehezítettük a dolgunkat azzal, hogy hülyeségeket csináltunk. Meg kellett volna tartanunk az emberelőnyünket, de nem voltunk elég érettek ahhoz, hogy jól olvassuk a mérkőzés alakulását. Szerencsések voltunk, a labdarúgás istene úgy döntött, hogy megérdemeljük ezt a kijutást” – mondta Rossi.

A kapitány ezután mindenkinek megköszönte a közös munkát és végre elmosolyodva felhívta rá a figyelmet, hogy 2016 és 2020 után zsinórban harmadjára jutott ki csapatával az Eb-re.

„Jelenleg nehéz élvezni ezt a pillanatot, mert túl sok szenvedéssel járt, de rendkívül hálás vagyok az összes srácoknak, elképesztő erőfeszítéssel hajtottak, nem adták föl. Köszönöm a szövetségnek is, azt hiszem történelmet írtunk azzal, hogy egymás után harmadjára jutottunk ki az Eb-re.

És hálát adok a labdarúgás istenének is, amely az Aranycsapattal együtt nézte ezt a mérkőzést odafönt. Azt hittük, a mérkőzésnek már vége, amikor betaláltunk. Ez jellemző ránk, nem tudunk semmit sem elérni szenvedés nélkül. Ma pedig az utolsó másodpercig szenvedtünk.

Az utolsó fordulóban Montenegróval találkozik a magyar válogatott és amennyiben pontot szerez a mérkőzésen, mindenképp a csoport élén végez majd.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik: Könnyebbé is tehettük volna, így legalább izgult mindenki
A magyar válogatott csapatkapitánya szerint jobb, ha nem áll neki őszintén beszélni a csapat teljesítményéről, inkább örül az Európa-bajnoki kijutásnak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik