Magyar foci

Szoboszlai Dominik: Könnyebbé is tehettük volna, így legalább izgult mindenki

Nikolay Doychinov / AFP
Nikolay Doychinov / AFP
A magyar válogatott csapatkapitánya szerint jobb, ha nem áll neki őszintén beszélni a csapat teljesítményéről, inkább örül az Európa-bajnoki kijutásnak.

A magyar labdarúgó-válogatott egy gyenge, de a végletekig izgalmas mérkőzésen, egy 97. percben esett öngóllal ért el 2-2-es döntetlent Bulgáriában, a pontszerzés pedig azt jelenti, hogy

Magyarország az egymást követő harmadik Európa-bajnokságára jutott ki. Az 1986-os világbajnokság óta ez az első alkalom, hogy egyenes ágon kvalifikált a csapat egy tornára.

Marco Rossi csapata korán vezetett, ám a bolgárok végül fordítottak az egy-egy kiállítást is hozó meccsen. A hajrában Szoboszlai Dominiknak volt egy ziccere, de a kapus akkor védeni tudott. A végén ugyanakkor a szabadrúgása után csúsztatott a saját kapujába Alex Petkov.

„Megkaptam a labdát Kázsétól [Kalmár Zsolt], egyből az Izland meccs jutott eszembe, majdnem ugyanúgy csináltam, a vége nem ugyanaz lett az akciónak sajnos.

Ha nagyon őszintén kéne beszélnem erről a mérkőzésről, nem biztos, hogy jól jönnék ki ebből, és szerinte senki más sem. Kiveszem inkább a pozitívumokat, örülök, hogy kint vagyunk az Eb-n

– mondta a kimaradt zicceréről, valamint a csapat játékáról önkritikusan Szoboszlai, aki azzal folytatta, hogy meg akarták tenni már most az utolsó lépést, de a maga részéről nem csak egy pontot szeretett volna szerezni. De úgy érzi, jobb, ha most befogja a száját, és csak magukkal viszik azt a pontot, büszke a csapatra.

Kirázott a hideg – örülök, hogy nem playoffot kellett vívnunk, hanem egyenes ágon kijutottunk, az utolsó forduló lejátszása előtt. Könnyebbé is tudtuk volna tenni, de így legalább izgult mindenki.

Azt is mondta, hogy általában 120 százalékban bízik a csapatban, most 119 százalékban bízott, hogy megcsinálják. A végén még hozzátette, egy Eb-t már kihagyott, többet nem szeretne – mint ismert, sérülés miatt lemaradt a részben hazai rendezésű tornáról.

Szoboszlai egyébként a legjobb teljesítményt nyújtotta a magyar csapatból, ez a statisztikáiból is leszűrhető:

Az utolsó fordulóban Montenegróval találkozik a magyar válogatott és amennyiben megnyeri a mérkőzést, mindenképp a csoport élén végez majd.

Kapcsolódó
Felgyújtott autó, hanggránát és vízágyú – nem lett békés a bolgár tüntetés, amire magyar szurkolók is mentek
A terv az volt, hogy békésen tiltakoznak a Bolgár Labdarúgó Szövetség ellen, de elszabadult a pokol.
Olvasói sztorik