Magyar foci

Botka Endre: El kell gondolkozni, hogy a Fradiban kapott játékmennyiség elég lesz-e az Eb-hez

M4 Sport
M4 Sport
A magyar válogatott védője kevesebbet játszik klubcsapatában annál, mint amennyit szeretne, és ami szerinte ahhoz szükséges, hogy ott lehessen majd az Európa-bajnoki keretben.

A Bulgária elleni mérkőzés legvégére hagyta a csattanót a magyar labdarúgó-válogatott, amely egy 97. percben esett hazai öngólnak köszönhetően egyenlített és biztosította be a helyét az Európa-bajnokságon. 1985 óta nem látott eredmény az, akkor a világbajnokságra sikerült egyenes ágon kijutni, azóta a 2016-os és a 2021-es Eb-n vett részt a csapat, de mind a két esetben pótselejtezőn lett meg a kvalifikáció.

A meccsen kezdőként a 82. percig játszott Botka Endre, aki később az M4 Sportnak azt mondta, brutális volt a szófiai találkozó, és amennyire lehetett, megnehezítették a saját dolgukat. „Ami lehetett, rosszul alakult. Viszont egy a lényeg: a vége jó lett! Én a kispadon az utolsó tíz percben tíz évet öregedtem legalább.”

A válogatottban 2016 novemberében bemutatkozó Botkának a németországi lehet a második Európa-bajnoksága, amin szerepel. Ám ahogy arra ő maga is utalt, ebben

a jelenlegi helyzete nem igazán segíti, ebben a szezonban ugyanis kevesebb lehetőséget kap klubjában, a Ferencvárosban: 12 meccsen játszott eddig, négyszer a kispadról szállt be, négy alkalommal pedig lecserélték.

„Sajnos mostanában nem játszottam annyit a Fradiban, mint amennyit szerettem volna, és amennyit kellett volna. De az a bizalom, amit itt kapok, mindig átsegít ezen a nehéz időszakon, és segít abban, hogy ha ilyenkor lehetőségem adódik, akkor ott tudjak lenni, meg tudjam csinálni – a csapat hasznára legyek.

Most már az Eb-re is előre gondolva majd el kell gondolkozni azon, hogy ez a játékmennyiség elég lesz-e, mert mindenképpen ott szeretnék lenni az Eb-n

– mondta az M4-nek a játékos.

Épp a mostani válogatott szünet előtt hozakodott elő Marco Rossi is a válogatott labdarúgók játékperceivel. Többen is úgy érkeztek ugyanis a mostani mérkőzésekre, hogy alig, vagy nem játszanak a klubjaikban – miközben több alapember is kidőlt sérülés miatt. A szövetségi kapitány a hamburgi támadó, Németh András kapcsán nyilatkozott, de szavait a többiekhez is intézte:

„Őszintén megmondtam neki: mennie kell a Hamburgból. Ha kijutunk az Európa-bajnokságra és meghívót szeretne, folyamatosan játszania kell a klubcsapatában. Mindegy, hogy Németországban vagy máshol, de játszania kell. Ez mindenkire vonatkozik” – mondta még a kerethirdetést követően Rossi, aki Némethet a 74. percben küldte pályára Szófiában.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik: Könnyebbé is tehettük volna, így legalább izgult mindenki
A magyar válogatott csapatkapitánya szerint jobb, ha nem áll neki őszintén beszélni a csapat teljesítményéről, inkább örül az Európa-bajnoki kijutásnak.
Olvasói sztorik