Magyar foci

A bolgár focistákat is kizökkentette az Eb-selejtező körül kialakult káosz

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Ilian Ilijev, a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint játékosainak önbizalmát kell először helyreállítania ahhoz, hogy jobb eredményeket érjenek el, akár már csütörtökön, a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Önbizalom nélkül nem lehet futballozni. Ez a legfontosabb most, mert bár lesz apróbb taktikai változtatás, két nap alatt nem lehet megváltoztatni egy egész csapat játékát

– mondta a szerdai sajtótájékoztatón az 55 éves szakember, aki októberben a szerb Mladen Krstajicot váltotta a poszton. „Nem volt könnyű most átvenni a válogatott irányítását, de úgy éreztem, segítenem kell.”

Ilijev a magyar csapatról szólva kiemelte, egyik nagy erőssége, hogy a keret jelentős része régóta együtt futballozik. Kifejtette, nem csak Szoboszlai Dominikre kell figyelniük, mert a sérülések ellenére további kiváló labdarúgók is vannak a magyar válogatottban, ugyanakkor kétségtelenül az egyik legproblémásabb kérdésnek nevezte a Liverpool klasszisának semlegesítését.

A bolgár játékosok részéről Kiril Deszpodov csapatkapitány szintén azt hangsúlyozta, hogy tapasztalt és jó csapat a magyar. Felidézte a két gárda márciusi összecsapását, amelyen szerinte alig tudtak gólhelyzeteket kialakítani, elsősorban ezen szeretnének most változtatni.

A komor hangulatú sajtótájékoztatón szóba került a helyszín körül kialakult kínos helyzet is, amely végül kedden, két nappal a találkozó előtt rendeződött.

A PAOK csatára elismerte, hogy nem volt könnyű ilyen körülmények között a meccsre koncentrálni, de hozzátette, szerencsére végül megoldódott a probléma, így most már százszázalékosan a magyarok elleni találkozóra koncentrálhatnak.

Ilijev hozzátette, senkinek sem volt kellemes a szituáció, sajnálják, hogy végül nem lesznek szurkolók a lelátón, de függetleníteniük kell magukat a körülményektől.

A szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban a lengyel Daniel Stefanski sípjelére közép-európai idő szerint csütörtökön 18 órakor kezdődik a bolgár-magyar zárt kapus mérkőzés, melyet az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetít. Marco Rossi szövetségi kapitány veretlenül éllovas együttese már döntetlennel is bebiztosítja Eb-részvételét, míg győzelemmel biztosan csoportelsőként zár.

Kapcsolódó
Rossi: Orbán Viktor ért a futballhoz, de sosem próbált rám nyomást gyakorolni
A kapitány szerint az elmúlt években tapasztalható fejlődés legfőbb oka az, hogy a játékosok megértették azt, mivel jár a magyar válogatottban játszani.
Olvasói sztorik