Magyar foci

„Várunk titeket Bulgáriában, csatlakozzatok a tüntetésünkhöz, mert a futball a szurkolóké”

Hristo Vladev / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Hristo Vladev / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A bolgár futballszurkolók nyíltan meghívták a magyarokat, hogy csatlakozzanak a szófiai stadion elé szervezett demonstrációhoz.

A Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtező napokig tartó huzavona után végre helyszínt és időpontot is kapott, a Vaszil Levszki Stadionban azonban nem lehetnek majd szurkolók. A bolgár ultrák azonban tüntetést szerveztek, amelyre meghívták a magyarokat is, akik önhibájukon kívül nem mehetnek ki a mérkőzésre.

Minden Szófiába érkező magyar szurkolónak üzenjük, hogy várunk titeket Bulgáriában! Csatlakozzatok a tüntetésünkhöz, mert a futball a szurkolóké

– írta Facebook-bejegyzésében az ultrák csoportja.

A felhívás egyébként kiemeli, hogy a tüntetésnek mindenképp békés keretek között kell zajlania.

„Nemzeti összetartozás és békés tüntetés Boriszlav Mihailov és a futball alkalmatlan vezetése ellen. MOST VAGY SOHA, kijövünk, hogy tisztán halljanak minket és azonnal lemondjanak! A bolgár szurkolónak elege van belőle és alkalmazkodni fog hozzánk!”

Kedden hivatalossá vált, hogy november 16-án 18 órai kezdettel Szófiában, a Vaszil Levszki Stadionban rendezik a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.

A helyszín kiválasztását hosszú huzavona előzte meg, mivel a bolgárok tüntetésétől tartott a rendőrség, sokáig úgy tűnt, Plovdivba kerül a meccs. Előbb kiderült, hogy nem lehet biztonságosan mérkőzést rendezni, majd hétfő este már arról szóltak a hírek, hogy Kardzsaliba kerülhet a találkozó. Végül mégis maradt minden a régiben, Szófiában lesz a találkozó, csak éppen nézők nélkül.

Olvasói sztorik