Magyar foci

A Genk gólszerzője nem érzi, hogy kiállítást úszott volna meg, amikor rátaposott a Fradi-védő bokájára

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A belgiumi meccs után Budapesten sem bírt egymással a Ferencváros és a Genk a Konferencia Ligában, ezúttal 1-1-re végzett egymással a két csapat.

A meccs után ferencvárosi oldalon ketten is felemlegették a Genk egyenlítése előtt történteket: Samy Mmaee azt nehezményzte, hogy pályán maradhatott az ellene szabálytalankodó Daniel Munoz, aki aztán néhány perc múlva a belgák gólját lőtte, Dejan Stankovic edző pedig amiatt értetlenkedett, hogy a játékvezető miért nem adott lehetőséget a cserére, mikor kiderült, hogy Mmaee nem tudja folytatni.

A vitatott eset 57 perc 15 másodpercnél történt (1:22:00-nál látható a közvetítésben): Mmaee kivágta a labdát Munoz elől, aki talán a labdáért nyúlt volna, ám helyette a Fradi védő bal bokájára taposott. Mmaee fájdalmas arccal maradt a földön, 57:50-nél pedig az látható, hogy a fehérorosz bíró már a Munoznak kiosztott sárga lapot jegyzi fel magának. 58:22-nél a kamera az oldalvonalnál frissítőt kortyoló FTC-játékosokat mutatta, de nyoma sem volt melegítő focistának.

58:43-nál Mmaee már talpon, erősen biceg, de folytatja, majd 59:34-nél a fejét rázva már a földön csücsül, ami egyértelmű jelzés, hogy ez nem fog menni.

Ekkor épp egy Sigér-szabalytalanság miatt állt a játék, vagyis itt adódott volna egy lehetőség a cserére, igaz, a Fradi kispadja a szabálytalanság után közvetlenül még nem észlelte, hogy gyorsan kell valaki Mmaee helyére.

Stankovic és a segítője csak ekkor mentek oda Ismael Aanebához, hogy ellássák némi instrukcióval, mielőtt beugrik a megsérült csapattárs helyére. Mmaee rutinosan kellő lassúsággal bicegett le, de Aaneba még nem állt be, így emberhátrányba került a Fradi.

„Rúgjuk ki, vagy szabálytalanság is jó lap nélkül” – mondta a meccset közvetítő Székely Dávid, de a hazai focisták nem fogadták meg a tanácsát, a Genk támadása végén pedig az argentin cserejátékos, Matías Galarza lövőhelyzetig cselezte magát, és bár Dibusz Dénes erre a kísérletre leért, a kipattanót Munoz bevágta.

A Csakfoci szúrta ki, hogy Nieuwsblad nevű belga hírportál azt írta, Munoz a piros lappal kacérkodott, amikor megtaposta Mmaeét, de a játékos más véleményen van.

„Nem gondolom, hogy úgy kellene tekinteni az esetre, hogy kiállítást úsztam meg. A játékvezető szerint ez sárgát ért, és minden bizonnyal a jelenleg érvényben lévő szabályokat alkalmazta” – mondta a kolumbiai védő, aki a bajnokságban és a KL-ben összesen hat gólnál jár, ezzel ő a Genk házi gólkirálya.

Két fordulóval a csoportkör  vége előtt a Fiorentinának 8, a Fradinak és a Genknek 6-6 pontja van. A következő fordulóban a magyar bajnok a 0 pontos szerb Cukaricki otthonába látogat, míg a Genk Firenzébe látogat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik