Magyar foci

„Az ilyen apró, kis részletek döntenek” – Stankovic nem érti, miért nem segített a bíró a cserével

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Nem lehet elégedett maximálisan, mégis elfogadja a Genk elleni 1-1-es döntetlent Dejan Stankovic, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője.

„Mindkét csapat nyíltan, lendületesen, szervezetten, keményen futballozott. Ilyen szempontból elégedett lehetnék az eredménnyel, de nem vagyok az, ugyanakkor elfogadom a döntetlent. Gratuláltam a játékosaimnak, hiszen csapatként küzdöttek, egyetlen pillanatra sem adták fel” – idézte az MTI a szerb szakembert.

Stankovic kiemelte, két forduló van hátra a csoportkörből, és még egyszer saját közönsége előtt is játszhat a csapat, a több mint húszezer szurkoló támogatása pedig óriási előnyt jelent. Szerinte a Ferencvárosnak hozzá kell szoknia, hogy háromnaponta játszik mérkőzéseket, de jó úton jár az együttes.

A találkozóval kapcsolatban megjegyezte, a vendégek góljánál egyel kevesebben voltak a pályán Sammy Mmaee sérülése miatt, és számára érthetetlen, hogy a játékvezető miért nem adott engedélyt ebben az időszakban a cserére.

Az M4 Sportnak hozzátette: nagyon kemény mérkőzés volt, amelyen jól játszott a csapata.

„Szervezett, fiatal és gyors csapat ellen harcoltunk, szervezetten futballoztunk, de ez nem elég. Voltak hibáink, és az ilyen apró, kis részletek döntenek. A szünetben azt kértem, hogy magasabban támadjuk le az ellenfelet, hogy labdaszerzéssel át tudjunk menni azonnal támadásba.

Varga Jennifer / 24.hu Wouter Vrancken

Wouter Vrancken, a Genk vezetőedzője elmondta, igazi háborút láthatott jó értelemben a közönség, mivel mindkét együttes támadólag lépett fel. Hozzátette, véleménye szerint magas színvonalú mérkőzésen igazságos döntetlen született.

A Ferencváros továbbra is veretlenül a továbbjutást érő második helyen áll csoportjában, és az ötödik fordulóban, november 30-án a szerb FK Cukaricki otthonába látogat.

Konferencia Liga, F csoport, 4. forduló

Ferencváros – Genk (belga) 1-1 (0-0)
Groupama Aréna, 20 127 néző
v.: Alekszej Kulbakov (fehérorosz)
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee (Aaneba, 62.), Cissé, Civic – Sigér (Esiti, 79.), Abu Fani – Marquinhos, Zachariassen (Ben Romdhane, 51.), Traoré (Botka, 79.) – Pesic (Lisztes, 79.)
Genk: Vandevoort – Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga – Heynen (Galarza, 32.), Hrosovsky – el-Hanúsz, Paintsil (Fadera, 73.), Baah – Zeqiri (Sor, 88.)
gól: Pesic (48.), illetve Munoz (62.)
sárga lap: Abu Fani (80.), illetve Sadick (43.), el-Hanúsz (55.), Munoz (58.), Paintsil (74., a kispadon)

 

FK Cukaricki – Fiorentina 0-1 (0-1)
gól: Nzola (8.)

 

A csoport állása
1. Fiorentina 8 pont
2. Ferencváros 6 (6-4)
3. Genk 6 (5-3)
4. Cukaricki 0

Kapcsolódó
Nem ért győzelmet a kapitális kapushiba, ismét ikszelt a Fradi
Marad a fej-fej melletti versenyfutás a Genkkel a Konferencia Liga F csoportjában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik