Magyar foci

Egy nap alatt 20-25 edző jelentkezett be az NB I-es kispadra, de házon belülről jön a megoldás

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Utolsó helyen áll a Kisvárda, amely az eddig lejátszott 12 bajnokijából csak kettőt nyert meg, miközben már kilencszer kikapott. A legutóbbi fordulóban a ZTE ellen, otthon szenvedett vereséget a csapat, a találkozó végén pedig már „kurvagyengéztek” a drukkerek, miközben az M4 kamerája egyre többször mutatta a klub sportigazgatóját, Révész Attilát.

Mindezek után senkit sem érhetett váratlanul, hogy kedden bejelentették Mátyus János vezetőedző távozását. Azonban, mint kiderült, a szezon közben kinevezett szakembert nem elküldték, maga ajánlotta fel a lemondását, nem marasztalták.

„Teljesen váratlanul állt elém ezzel a kéréssel. Azt mondta, annyira megszerette a klubot és az itteni embereket, hogy nem szeretné, ha ő lenne a gátja a csapat jobb szereplésének. Úgy érzi, azzal tesz a legjobbat, ha esélyt ad másnak, hátha más módszerrel jobban ki tudunk jönni a hullámvölgyből” – mondta Mátyus döntése kapcsán az M1-nek Révész, aki látta az edzőn, hogy nagyon csalódottá és némileg hitehagyottá vált, ezért nem is akarta győzködni.

A sportigazgató hozzátette, csak a keddi napon már 20-25 magyar és külföldi edzőt ajánlottak neki,

de a naptári évből hátralévő öt mérkőzést házon belül oldják meg, tehát ő maga, vagy az egyik akadémiai edző irányít majd, a végső megoldás azonban nem ez lesz.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után nem sokkal jelentette be a Kisvárda, hogy Feczkó Tamás a csapat új vezetőedzője.

 

„Az idő szűkössége és a helyzet súlyossága miatt házon belüli megoldást választunk a vezetőedzői szerepkör betöltésére. A klubunknál egy ideje tevékenykedő, az akadémiai fejlesztési területért felelős Feczkó Tamást bízzuk meg a teendőkkel, ő korábban több klubnál vállalt és sikerrel teljesített tűzoltó tevékenységet, igazán testhezálló számára a feladat. Az elmúlt időszakban volt rálátása a csapatunkra, jelen volt a mérkőzéseinken, csaknem teljesen ismeri a teljes klubfilozófiát, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy a szezon végéig őt bízzuk meg a vezetőedzői szerepkör betöltésével, szerdától az edzéseket is ő irányítja.

 

A szakmai munkában a következő öt mérkőzésen magam is segítek neki, és ezennel az egész klub a csapat mögé áll, mindenki, minden képességével azon lesz, hogy együttesünk újra visszataláljon arra az útra, amelyen a korábbi időszakban járt, és a megalkuvást nem tűrő stílusjegyeket viselje magán, miközben a „soha fel nem adom” elv is érvényesüljön.”

Kapcsolódó
„Két év alatt a legrosszabb meccsünk” – Xavi kőkeményen kritizálta a Barcát a BL-blama után
Nem az akarással volt a gond a vezetőedző szerint, de a Sahtar elleni az a mérkőzés volt, amikor semmi sem jön össze.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik