Magyar foci

„Gyomrosnak éreztem, de igyekeztem magam túltenni a dolgon” – Máté Csaba kész a visszatérésre

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Máté Csaba, a Ferencváros korábbi vezetőedzője két hónappal a menesztését követően úgy érzi, készen áll az újabb feladatra.

Az 54 éves szakember azután vette át a zöld-fehérek kispadját, hogy Sztanyiszlav Csercseszovot menesztette a klub vezetősége. Irányításával 8 győzelem, 1 vereség és egy Európa Konferencia Liga-csoportkör az FTC mérlege, mégis Dejan Stankovic kapta meg végleg a vezetőedzői pozíciót. A történtek után Máté érthető módon csalódott volt, de két hónappal az események után már készen áll a munkára.

Az első pillanatban, mivel váratlanul ért a dolog, nagy csapásnak éltem meg, egy gyomrosnak éreztem. De mindig, amikor az ember padlóra kerül, onnan kell felállni. Igyekeztem magam túltenni a dolgon, amiben sokat segítettek a hozzám közel állók

– mondta Máté az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában.

A szakember korábban 11 éven keresztül dolgozott a Fradinál, különböző vezetőedzők mellett segédkezett, akiktől egyébként rengeteget tudott tanulni. Ezeket akarta kamatoztatni, miközben mindenképp a Konferencia Liga csoportkörébe vágyott.

„Ebben a periódusban, nyugodtan mondhatom, élet-halál kérdés volt, hogy bejussunk a Konferencia-ligába, mind anyagi, mind presztízs szempontból.”

Távozása óta Máté Csaba követi azért az FTC mérkőzéseit, a többi magyar együttes meccseit látogatja is. Utóbbiban már óvatosabban jár el, mert szeretné elkerülni a pletykákat. Azt is elárulta, hogy voltak megkeresései több klubtól, sőt olyan is volt közöttük, amellyel eljutott a személyes megbeszélésig, de megállapodás nem született. Zárásképp arra hívta fel a figyelmet, hogy türelmesen kell kivárni a megfelelő lehetőséget.

„Kíváncsian várom, mit hoz a jövő. Azt gondolom, most már készen állok arra, hogy oda álljak egy csapat elé, márpedig ezt az első időszakban abszolút nem tudtam volna elképzelni. Türelmesnek kell lenni.”

Kapcsolódó
Máté Csaba nincs benne az új Fradi-edző stábjában
A klub szerint előny lesz a Fradinak a Konferencia Ligában, hogy korábbi munkatapasztalatainak köszönhetően Stankovic a Cukarickit és a Fiorentinát is ismeri.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik