Magyar foci

Hősiesen küzdött a Honvéd, de a Paks jobban rúgta a tizenegyeseket

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Mindent elkövetett a továbbjutás érdekében a másodosztály középmezőnyéhez tartozó Budapest Honvéd, ám hiába mentette hosszabbításra a csatát, végül tizenegyesekkel a Paks jutott be a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé.

Nem a legjobb előjelekkel várta a kupamérkőzést a Honvéd, amelynek edzőjét, Pinezits Mátét kedden menesztette a vezetés. Az ok igen egyszerű volt: a csapat 13 forduló alatt mindössze 16 pontot szerezve a 11. helyen áll az NB II-ben és mindössze két pont választja el a veszélyzónától.

Az utód, ideiglenesen Djordje Kamber lett, aki nem a legkönnyebb ellenféllel szemben mutatkozott be: az élvonal második helyén álló, több mint két hónapja veretlen Paks ellen kellett helyt állnia.

A vendégek a papírformának megfelelően a 19. percben meg is szerezték a vezetést Könyves közeli góljával (0-1), ám a hazai három perc múlva egyenlítettek: Krajcsovics csúsztatása Szappanos kapus térdéről került a kapuba (1-1).

A 31. percben visszavehette volna a vezetést a Paks, ám egy kezezésért megítélt büntetőt Haraszti az égbe lőtt…

A második félidőben nem nagyon jöttek a helyzetek, már-már mindenki belenyugodott a biztos hosszabbításba, amikor a 88. percben Mezei beívelését Tujvel kapus elnézte, Hahn pedig könnyedén fejelt a kapuba (1-2).

A Honvéd azonban nem adta fel, az ötperces ráadás éppen letelt volna, amikor Bobál 17 méterről hatalmas gólt ragasztott a kapu jobb oldalába (2-2).

Jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, amelynek első félidejében egy nagy helyzet maradt ki, Szabó fejesét Tujvel tolta ki. Böde megsérült, de cserelehetőség híján a pályán maradt bicegve, azonban segíteni nem igazán tudott a mezőnyfölényt kiharcoló Pakson.

Miután az eredmény nem változott, jöhettek a tizenegyesek. A Paks kezdte, Windecker bevágta a jobb alsó sarokba (0-1), válaszul Bocskay ugyancsak jobbra bombázta be a labdát (1-1). Osváth okosan balra helyezett (1-2), Kocsis Dominik középre lőtt, szerencséjére Szappanos magasabban vetődött, így éppen elfért alatta a labda (2-2).

Mezei is középre célzott (2-3), Szabó Alex nagyon pimaszul egy furcsa mozdulattal, lazán balra lőtt (3-3). Bőle szépen kimérte a kapu bal oldalát (3-4), Keresztes sem hibázott (4-4).

Az ötödik sorozatban Hahn nem hibázott (4-5), Kocsis Gergely azonban igen, tétován balra lőtt, Szappanos szépen védett – így a Paks jutott a legjobb 16 közé.

Magyar Kupa, 4. forduló

Budapest Honvéd (NB II) – Paksi FC 2-2 (1-1, 2-2, 2-2) – tizenegyesekkel: 4-5
gól: Szappanos (22., öngól), Bobál G. (90+5.), illetve Könyves (19.), Hahn J. (88.)

Kapcsolódó
„Ezt fogjuk védeni? A hülyeségeket, hogy egymásnak mutogatunk?” – több intelligenciát várt a ferencvárosi kispadtól a Felcsút edzője
Hornyák Zsolt szerint nagyon jó mérkőzést játszott egymással a két csapat, ezért is felesleges cirkuszt csinálni a pálya szélén.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik