Élő Magyar foci

Nem bírt egymással, veretlen maradt a Fradi és a Genk

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Nem túl izgalmas mérkőzésen, egy-egy nagyobb helyzettel és kapufával gól nélküli döntetlent játszott egymással a Genk és a Ferencváros labdarúgócsapata a Konferencia Liga F csoportjában.

A hazai szurkolók megadták a módját az összecsapás felvezetésének, óriás-koreográfiával és vélhetően UEFA-büntetést eredményező tűzijátékkal fogadták a csapatokat. Ennek következményeként a játékvezetőnek néhány percre félbe is kellett szakítania a találkozót, Dibusz kapuja előtt ugyanis jókora füst gomolygott.

Mindkét együttes rendkívül fegyelmezetten és keményen állt bele a meccsbe, sok volt az egy az egy elleni párharc, az ütközés és szabálytalanság. Ebből kifolyólag a kapusoknak szinte semmi dolguk nem akadt, egy-egy veszélyesebb akció alakult ki mindkét oldalon. A 30. percben egy remek szabadrúgás-variáció után megszerezhette volna a vezetést a Ferencváros, de Sigér közeli lövése elakadt a kapusban.

A 42. percben az ex-ferencvárosi Paintsil villant meg, egy csel után gyönyörűen tekert a hosszú sarok felé, Dibusz nyújtózott ugyan, de nem érte el a labdát, amely szerencséjére a felső lécen csattant.

Nagy kimaradt hazai helyzettel indult a második félidő – Zeqiri senkitől sem zavartatva fejelhetett öt méterről, de gyenge volt a megoldása –, amelyben újfent a vendéglátók kezdtek erőteljesebben. A magyar bajnoknak szinte minden energiáját felemésztette a védekezés, így csak elvétve jutott el a rivális kapujáig.

A 81. percben viszont centikre volt a Ferencváros a vezetés megszerzésétől, szöglet után a lepattanó labdát Owusu négy méterről a rövid kapufára lőtte.

A hajrában tovább folytatódott a helyenként durva csata – a csereként beállt Arokodare piros lapot is kapott a ráadásban VAR-vizsgálat után –, de az eredmény nem változott, maradt a gól nélküli döntetlen.

A Ferencváros továbbra is veretlen Dejan Stankovic irányításával, a csapat a következő fordulóban, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.

Konferencia Liga, F csoport, 3. forduló

Genk – Ferencváros 0-0
Genk, Cegeka Arena
v.: Sztavrev (északmacedón)
Genk: Vandevoort – Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga – Paintsil (el-Hadj, 90.), Galarza, Heyhen, el-Hanúsz – Baah (Sor, 75.), Zeqiri (Arokodare, 75.)
Ferencváros: Dibusz – Botka (Ben Romdhane, a szünetben), S. Mmaee, Cissé (Abena, a szünetben), Ramírez (Pászka, 82.) – Sigér, Makreckis – Zachariassen (Owusu 65.), Abu Fani, Marquinhos – Pesic (Lisztes, 73.)
piros lap: Arokodare (90+3.)
sárga lap: Arteaga (29.), el-Hanúsz (59.), illetve Botka (40.)

 

A másik mérkőzésen:
Fiorentina – Cukaricki 6-0 (3-0)
gól: Beltrán (6., 10.), Ikoné (29.), Sottil (65.), Martínez Quarta (73.), Lopez (83.)

 

Az állás: 1. Fiorentina 5 pont, 2. Ferencváros 5, 3. KRC Genk 5, 4. Cukaricki 0.

(MTI)

Rossz lövés

Lisztes készítette le Sigérnek a labdát, de a középpályás 16 méterről nagyon rosszul találta el.

Hopp, egy piros lap!

Közben a bírót kihívták videózni, mert Arokodare mégsem sárgát, hanem pirost kap az Abu Fani elleni szabálytalanság miatt.

Fiorentina 6-0

Közben a Fiorentinában Martínez Quarta és Lopez is betalált, már 6-0 az állás a Cukaricki ellen.

Ápolás

Abu Fani nagyot kapott az Achillesére, hosszasan ápolják

Paintsil le

Paintsilnek eddig tartott a mérkőzés, a helyére el-Hadj állt be.

Mi maradt ki?

Egy szögletet követően Owosu került helyzetbe, de a jobb kapufát találta el, a középre csorgó labdát pedig a cserecsatár Arokodare a gólvonalól kivágta.

Kapusparádé

Egyik oldalon Sor lövését Dibusz, a másokin Abu Fani lövését Vandevoordt védte.

Owosu elsőre

Owosu egy befelé megtolt labdát ellőtt, de magasan a kapu fölé.

Cserélt a Fradi

Cserélt a Fradi, Zachariassen helyére Owusu állt be.

Dibusz-bravúr

Paintsil került helyzetbe, de Dibusz jól zárta a szöget.

Helyzet, les, sárga

Zachariassen lépett ki egyedül, de előbb a kapus védett, majd a visszapattanó labádt az egyik védő szögletre terelte – de mit sem ért a sok szép dolog, mert a Fradi légiósa már lesről indult.

Biztos, ami biztos, azért El-Hannusz reklamált, amiért sárgát kapott.

Fejesecske

Abena fejesét védte a kapus könnyedén.

Folytatódott

kettőt cserélt a Fradi, Cissé és Botka helyére Abena, illetve Ben Romdane állt be.

Ennyi volt

Egy helyzet itt, egy ott – maradt a gól nélküli döntetlen.

Szusszanjunk!

Dibusz munkában

Munoz élesen középre lőtt labdáját Dibusz védte vetődve.

Olvasói sztorik