Élő Magyar foci

Nem bírt egymással, veretlen maradt a Fradi és a Genk

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Nem túl izgalmas mérkőzésen, egy-egy nagyobb helyzettel és kapufával gól nélküli döntetlent játszott egymással a Genk és a Ferencváros labdarúgócsapata a Konferencia Liga F csoportjában.

A hazai szurkolók megadták a módját az összecsapás felvezetésének, óriás-koreográfiával és vélhetően UEFA-büntetést eredményező tűzijátékkal fogadták a csapatokat. Ennek következményeként a játékvezetőnek néhány percre félbe is kellett szakítania a találkozót, Dibusz kapuja előtt ugyanis jókora füst gomolygott.

Mindkét együttes rendkívül fegyelmezetten és keményen állt bele a meccsbe, sok volt az egy az egy elleni párharc, az ütközés és szabálytalanság. Ebből kifolyólag a kapusoknak szinte semmi dolguk nem akadt, egy-egy veszélyesebb akció alakult ki mindkét oldalon. A 30. percben egy remek szabadrúgás-variáció után megszerezhette volna a vezetést a Ferencváros, de Sigér közeli lövése elakadt a kapusban.

A 42. percben az ex-ferencvárosi Paintsil villant meg, egy csel után gyönyörűen tekert a hosszú sarok felé, Dibusz nyújtózott ugyan, de nem érte el a labdát, amely szerencséjére a felső lécen csattant.

Nagy kimaradt hazai helyzettel indult a második félidő – Zeqiri senkitől sem zavartatva fejelhetett öt méterről, de gyenge volt a megoldása –, amelyben újfent a vendéglátók kezdtek erőteljesebben. A magyar bajnoknak szinte minden energiáját felemésztette a védekezés, így csak elvétve jutott el a rivális kapujáig.

A 81. percben viszont centikre volt a Ferencváros a vezetés megszerzésétől, szöglet után a lepattanó labdát Owusu négy méterről a rövid kapufára lőtte.

A hajrában tovább folytatódott a helyenként durva csata – a csereként beállt Arokodare piros lapot is kapott a ráadásban VAR-vizsgálat után –, de az eredmény nem változott, maradt a gól nélküli döntetlen.

A Ferencváros továbbra is veretlen Dejan Stankovic irányításával, a csapat a következő fordulóban, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.

Konferencia Liga, F csoport, 3. forduló

Genk – Ferencváros 0-0
Genk, Cegeka Arena
v.: Sztavrev (északmacedón)
Genk: Vandevoort – Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga – Paintsil (el-Hadj, 90.), Galarza, Heyhen, el-Hanúsz – Baah (Sor, 75.), Zeqiri (Arokodare, 75.)
Ferencváros: Dibusz – Botka (Ben Romdhane, a szünetben), S. Mmaee, Cissé (Abena, a szünetben), Ramírez (Pászka, 82.) – Sigér, Makreckis – Zachariassen (Owusu 65.), Abu Fani, Marquinhos – Pesic (Lisztes, 73.)
piros lap: Arokodare (90+3.)
sárga lap: Arteaga (29.), el-Hanúsz (59.), illetve Botka (40.)

 

A másik mérkőzésen:
Fiorentina – Cukaricki 6-0 (3-0)
gól: Beltrán (6., 10.), Ikoné (29.), Sottil (65.), Martínez Quarta (73.), Lopez (83.)

 

Az állás: 1. Fiorentina 5 pont, 2. Ferencváros 5, 3. KRC Genk 5, 4. Cukaricki 0.

(MTI)

Paintsil-kapufa

Hű, ez veszélyes volt: Paintsil lökete a lécen csattant, Dibusz talán bele is ért.

Botka besárgult

Botka megrúgta egykori klubtársát, Paintsilt, ez is sárga lap.

Jó védőmunka

Két lehetőség is adódott a hazaiak előtt, de mindkétszer siekresen blokkoltak a ferencvárosi védők.

Eldőlni látszik

Firenzében potyognak, Ikoné is betalált: Fiorentina-Cukaricki 3-0.

Te jó ég!

Hatalmas helyzet maradt ki. Mindenki lövést várt Abu Fanitól, aki szabadrúgásból a védők mögé ívelt, Sigér átvette, de ziccerben a kirepülő kapust találta el.

Első sárga

Abu Fani nagyszerűen indította Zachariassent, de Arteaga elgáncsolta – sárga lap.

A Fradié az első kapura lövés

Zachariassen lövése még levágódott a védőkről, de Marquinhos el tudta lőni a labdát a lábak között, a hazaiak kapusa védett.

Esemény!!!!

Hohó!! Történt valami: itt az első szöglet!

Egyelőre unalom

Eltelt úgy negyedóra, hogy semmi sem történt. Szóval ha valaki vacsorázott vagy fürdött, és lemaradt a kezdésről, semmit sem veszített.

Beindult a Fiorentina

A csoport másik meccse lehet, tíz perc után eldőlt, ennyi idő elég volt Beltránnak, hogy duplázzon: Fiorentina – Cukaricki 2-0.

Első bomba

Egy bal oldali szabadrúgást sikerült kifejelnie a Fradi védelmének, Baah 16 méterről lőtt, de a léc fölé.

Előrelépés

Csak egy perc kényszerszünet volt, már megy a meccs. És még látni is lehet a pályán.

Máris áll a játék

45 másodpercet bírt a játékvezető, akkora  a füst, hogy semmi sem látszódik – ezért az északmacedón spori megszakította a játékot.

Elkezdődött

A Fradi kezdte a játékot. A pálya füstfelhőben, a pirotechnika jól működött.

Magyarokat ünnepeltek a hazaiak

Rendkívül barátságos hangulatban készülnek a szurkolók a 21 órakor kezdődő Genk-Ferencváros Konferencia-liga összecsapásra, amely előtt a hazai drukkerek a klub korábbi magyar játékosaival is találkozhattak, írta az MTI.

Brockhauser István, Köteles László és Tőzsér Dániel az egyesület meghívására érkeztek Belgiumba, és az összecsapás előtt a stadion mellett található szurkolói zónában találkoztak a Genk-rajongókkal.

A három magyar futballista rendkívül népszerű volt. Hosszú, tömött sorokban várakoztak a kékbe öltözött belga drukkerek, volt olyan szurkoló aki az egykori bajnoki címet megörökítő újságot hozta magával, és íratta alá korábbi kedvenceivel, de a magyaroknak sálakat és mezeket is szignózniuk kellett.

Így kezdenek

A magyar bajnoknál Aleksandar Pesic helyettesíti a sérült Varga Barnabást. A vendéglátóknál ott van a csapatban a korábbi ferencvárosi futballista, a ghánai Joseph Paintsil.

A kezdőcsapatok:
Genk: Vandevoordt – Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga – Paintsil, Galarza, Heynen, El-Hannusz – Baah, Zeqiri
FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, I. Cissé, Ramírez – Abu Fani, Sigér – Makreckis, Zachariassen, Marquinhos – Pesic

Belga-magyar csaták

Az FTC legutóbb 1995-ben találkozott belga csapattal, akkor az Anderlechttel vívott – ma már legendásnak nevezhető – párharcot a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A zöld-fehérek idegenben 1-0-ra nyertek, majd az Üllői úton 1-1-es döntetlent született, amivel a Ferencváros története során először feljutott a BL főtáblájára.

A Genk egyszer került szembe eddig magyar riválissal, az Európa Liga 2012-13-es szezonjának csoportkörében otthon 3-0-ra, idegenben 1-0-ra győzte le a Fehérvárt.

Mérföldkő

A Ferencváros történetében fontos mérföldkő lesz a találkozó, a 34-szeres magyar bajnok 350. összecsapásán lép pályára a nemzetközi kupaporondon.

Fej-fej mellett

A magyar bajnok zöld-fehérek veretlenül vezetik az F csoportot és egy győzelemmel lépéselőnybe kerülnének a hozzájuk hasonlóan négypontos belgákkal szemben.

A Fradi 3-1-re verte a szerb Cukarickit, majd 2-2-es döntetlent ért el a Fiorentina otthonában. A Genk ugyancsak 2-2-re vágzett az olaszokkal otthon, és 2-0-ra győzött Szerbiában.

Olvasói sztorik