Magyar foci

Dibusz: Fortuna velünk volt, de mindent meg is tettünk ezért, görcsig hajtott minden játékos

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A magyar válogatott az idegenbeli győzelem után itthon is megverte a szerb csapatot, így egészen közel került ahhoz, hogy sorozatban harmadszor legyen ott az Európa-bajnokságon.

A szerbek többször is bosszúsan foghatták a fejüket, két góljukat les miatt vette el a francia bíró, volt, hogy pár másodperc alatt kétszer is a kapufát találták el, a hosszabbításban pedig Nikola Milenkovic közeli fejesét Dibusz Dénes tolta ki hatalmas bravúrral.

„Jó csapatnak van szerencséje” – kezdte az értékelést az első magyar gólt szerző Varga Barnabás. Az FTC csatára azt emelte ki, hogy a csapat mindent megtett, és úgy érzi, megérdemelten zsebelte be a három pontot.

„A szerbek az oldalról érkező beadásokból voltak leginkább veszélyesek, a játékban nem igazán tudtak áttörni a védelmen, mert jól álltuk a sarat. A 80. percben begörcsölt a vádlim, és a mester úgy döntött, lecserél, pedig bírtam volna még futni akár a meccs végéig is” – magyarázta Varga, aki a válogatottban jegyzett harmadik gólját ahhoz hasonlította, amit a Fiorentinának lőtt a Konferencia Ligában.

A két gólpasszal záró Nego Loic azt mondta, ez a találkozó a küzdőszellemről szólt.

„Tudtuk, hogy a szerbek más hozzáállással vágnak neki ennek a meccsnek, és revansot akarnak majd venni a belgrádi vereségért. Pontosan azt tettük, amit kellett, időnként szenvedtünk, de most nagyon boldogok vagyunk

– értékelt a francia Le Havre-ban játszó középpályás. Akit tavaly többször is padoztattak Fehérváron, és azt mondta, a válogatottban az utóbbi időben nyújtott jó teljesítménye annak köszönhető, hogy Rossinál a bizalmat és a szeretetet is érzi, így pedig sokkal könnyebb pályára lépnie.

Dibusz hosszabbításban bemutatott kulcsfontosságú védését már említettük, a kapus elismerte, a szerbek sokszor beszorítottak minket, és meghűlt a vér a magyarok ereiben a szerb lesgóloknál, illetve kapufáknál.

„Fortuna velünk volt, de mindent meg is tettünk ezért, görcsig hajtott minden játékos, és rengeget erőfeszítést tettünk ebbe a meccsbe. Sallai gólja? Egészen szép lövés volt, ezt nevezik védhetetetlennek” –  mosolygott a kapus.

A csapatkapitány Szoboszlai Dominik is dicsérte a győztes gólt szerző Sallait, akiről azt mondta, iszonyatosan nagy dugót vert a gyengébbik lábával – ha ezek után egyáltalán még lehet ezt mondani a Freiburg-légiós balosára. Dibuszhoz hasonlóan Szoboszlai is kiemelte, hogy az utolsó percig küzdött, hajtott a csapat, és nincs mese, a kulimunkát mindig el kell végezni, akkor is, ha ilyen sok jut belőle, mint a szerbek ellen.

A Liverpool középpályásának egy ízben meg kellett nyugtatnia a szurkolókat, akik poharakkal vették célba a szöglethez készülő Dusan Tadicot. Szoboszlai az esetről azt mondta, szükségük van a szurkolók buzdítására, és a múltban párszor már megszívták a hasonló eseteket, utalva a zárt kapus büntetésekre.

A keddi fordulóban litván-szerb-montenegrói párharcokat rendeznek, a csapatkapitány nem szeretné, ha a másik meccsen bármi is múlna, úgyhogy győzni akar Litvániában, és akkor ott van az Eb-n a magyar csapat.

Olvasói sztorik