Magyar foci

A Fiorentina edzője nem tudja hova tenni csapata első félidei játékát

Andrea Martini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Andrea Martini / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Sokáig úgy tűnt, a Ferencváros mindhárom pontot elhozza a Fiorentina otthonából a Konferencia Liga csoportkörének második fordulójában, de a Serie A 5. helyén álló firenzeiek végül egy hosszabbításban szerzett góllal döntetlenre mentették a találkozót.

„Őszintén szólva nem értem az első félidei produkciónkat. Lassúak voltunk, és hagytuk őket kibontakozni a labdával. A szünet után a cserék változást hoztak, és a fiúk remekül reagáltak, így egy vesztesnek tűnő meccsen legalább egy pontot megmentettünk. El kell ismerni, hogy szerencsénk is volt, hiszen 2-1-nél annyira kitámadtunk, hogy azzal azt kockáztattuk, hogy az ellenfél harmadszor is betalál, viszont a hajrában nekünk is volt négy-öt lehetőségünk a gólszerzésre.

Örülni kell, hogy kihoztuk a meccset döntetlenre, és hogy jól reagáltunk a második félidőben, de az elsőt odaajándékoztuk nekik

nyilatkozta a meccs után Vincenzo Italiano, a Fiorentina edzője.

A változást nem csak a cserék okozták, mert a Fiorentina láthatóan más hozzáállással futballozott a második félidőben, Italiano erre azt mondta, hogy amikor be tudták nyomni a Fradit, onnantól egyből magabiztosabbá vált a csapata.

„Ha az első félidőben is olyan tempóban játszottunk volna, mint az utolsó 20 percben, megnyerhettük volna a meccset. Nem nyertünk párharcokat, minden labdáról lemaradtunk, és rosszul passzoltunk, a Ferencváros viszont a lendületes kontráival problémát okozott. A pontrúgásoknál is szenvedünk, különösen az európai kupameccseken, úgyhogy jobban kell védekeznünk és szervezettebbnek kell lennünk a rögzített helyzeteknél. A végén már kockáztattunk, és mindenki ment előre, szerencsére kifizetődött ez a mindent vagy semmit játék”.

Két kör után a Fradi és a belga Genk is 4-4 ponttal áll a csoport, a Fiorentinának 2 pontja van, a Cukaricki pedig két veresége miatt az utolsó helyen kullog. A Fiorentina a hétvégi Serie A-fordulóban a címvédő Napoli vendége lesz. Hét meccs után mindkét csapat 14-14 pontot gyűjtött az olasz bajnokságban.

Kapcsolódó
Dibusz a végén már több lövést is csak szemmel vert
Dejan Stankovic nagyon örült játékosai teljesítményének a Fiorentina ellen.
Olvasói sztorik