Élő Magyar foci

Megküzdött a videobíróval, győzelemmel rajtol a Fradi a Konferencia Ligában

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Bár meglepetésre a Cukaricki szerzett vezetést, a Ferencváros stabil és eredményes játékkal fordított, és 3-1-re győzött a Konferencia Liga F csoportjának első fordulójában. A magyar bajnok a videobíróval is megharcolt, hiszen a VAR egy tizenegyest elvett, egyet pedig hosszas vizsgálódás után ítélt csak meg.

A ferencvárosi szurkolók olyan élőképpel fogadták kedvenceiket, hogy zöld-fekete alapon fehér betűkkel a FRADI felirat volt kiolvasható a lelátón, hozzá pedig azt az üzenetet függesztették ki:

Előre a kupatavaszért!

A magyar bajnok az első perctől magához ragadta a kezdeményezést, sokkal többet birtokolta a labdát, de az ellenfél stabil védekezése miatt eleinte ez helyzetekben nem nyilvánult meg.

Az első lehetőség szűk tíz perc elteltével bal oldali szabadrúgásból adódott, melyből Abu Fani tekert a hosszú sarokba, de a berobbanó Varga Barnabás lesen volt és zavarta a kapust, ezért érvénytelenítették a találatot.

A szerb rivális a Ferencváros folyamatos letámadása nyomán nem tudta huzamosabb ideig megtartani a labdát, a félpályát pedig szinte egyáltalán nem lépte át, azaz állandósult a zöld-fehérek fölénye, mígnem a vendégek első értékelhető akciója után Dibusznak kellett védenie.

A játékrész közepén kiszabadult a szorításból a Cukaricki, amely ezt kihasználva vezetést szerzett Ivanovic pontos lövésével. Hátrányban ismét erőre kapott a Ferencváros, és néhány perc múlva büntetőt kapott, azonban a videobíró segítségével megváltoztatta ítéletét a játékvezető.

Másodjára a szünet előtti hajrában viszont már hosszas videózás után sem vonta vissza a büntetőt, melyet Varga Barnabás váltott gólra. Ezt követően még nagyobb lendülettel rohamozott a hazai csapat, amely Owosu révén megérdemelten fordított, mivel a teljesen beszoruló Cukaricki nem bírta ki a nyomást a hétperces hosszabbításban, írta tudósításában az MTI.

Mohos Márton / 24.hu

A térfélcserét követően sem változott a játék képe: a Ferencváros irányított, támadott, ellenfele pedig védekezésre kényszerült, még szórványos ellenakcióra sem futotta az erejéből.

Az idő előre haladtával ismét egyre nyomasztóbbá vált a magyar csapat fölénye, a szerbek kapusának több ízben is nagyot kellett védenie, hogy együttese ne kerüljön még nagyobb hátrányba.

Bár a Cukaricki elvétve tudott támadni, egy ízben mégis sikerült helyzetet kialakítania, azonban Adetunji közelről nem találta el a kaput.

A meccs három pontját aztán a csereként beálló Pesic döntötte el, ám utána is nagy kedvvel és lendülettel játszott az FTC, amely akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, de végül meg kellett elégednie a 3-1-es sikerrel a partvonalról végig energikusan irányító Dejan Stankovic vezetőedző első hazai találkozóján.

Konferencia Liga, F csoport, 1. forduló

Ferencváros – Cukaricki 3-1 (2-1)
Groupama Aréna
v.: Guillermo Cuadra (spanyol)
Ferencváros: Dibusz – Botka (Sigér, 53.), S. Mmaee, I. Cissé, C. Ramírez – Makreckis, Abu Fani (Ben Romdhane, 74.) – Owusu (Lisztes, 74.), Zachariassen, Marquinhos – Varga Barnabás (Pesic, 67.).
Cukaricki: Samurovic – Stevanovic (Rogan, 88.), Subotic, Vranjes – Tosic, Nikcevic, Sissoko, Docic (Stankovic, 64.), Kovac (Miladinovic, 46.) – Adetunji (Cvetkovic, 78.), Ivanovic
gól: Varga (44., 11-esből), Owosu (45+7.), Pesic (79.) ,illetve Ivanovic (26.)

 

Genk (belga) – Fiorentina (olasz) 2-2 (1-2)
gól: Zeqiri (12.), McKenzie (85.), illetve Ranieri (7., 23.),

 

A csoport állása
1. Ferencváros 3 pont
2. Fiorentina 1
3. Genk 1
4. Cukaricki 0

Kapcsolódó
„Tudtuk, ha a videobíró mellénk áll, akkor ez a mérkőzés meglehet”
A Fradi edzője, Dejan Stankovic edző szerint a Fiorentina otthonában is lesz esély.

Megharcolt a hazai győzelemért a Fradi

Bár Ivanovic révén a Cukaricki szerzett vezetést, az első félidő végén jól hajrázott a Fradi, amely egy VAR által elvett tizenegyes után Varga büntetőjével egyenlített, a ráadásban pedig Owosu révén a vezetést is megszerezte. A második játékrész lagymatagságát a cserék törték meg, végül két friss ember, Lisztes és Pesic összehozta a harmadik találatot, amellyel a Ferencváros 3-1-re nyert a Konferencia Liga F csoportjának első fordulójában.

Csere

Stevanovic le, Rogan be.

Nagy fölény

18:4 a lövések aránya a Fradinak – meggyőző.

Velünk van a szerb kapus

Újabb helyzet, ezúttal is rossz helyre ütötte a szerb kapus a beadást, de Zachariassen nem élt a kínálkozó lehetőséggel.

Pesic 3-1

Itt a harmadik: Lisztes lövését még védte a kapus, de a kipattanót Pesic beverte (3-1).

Mi maradt ki?!

Mekkora csere lehetett volna Pesic, aki beállás után másodpercekkel gólhelyzetbe került, de Owosu beadása utáni fejesét Samurovic óriási bravúrral védte.

Micsoda Ramírez-bomba!

Owosu harcolt ki szabadrúgást a szerb kaputól 26 méterre: Ramírez bombája éppen csak elkerülte a jobb felső sarkot.

Kapushiba

Owosu beadását a kapus elég ügyetlenül ütötte fel a levegőbe, de az egyik védő kissgítette.

Unalom

Eltelt tíz perc, a két cserén kívül nem sok mindent lehetett feljegyezni. A Fradi vezet, a Cukaricki egyelőre tehetetlen.

Félidő

Megharcolt a vezetésért a Fradi, de megérdemelten harcolta ki a 2-1-et.

Szusszanjunk!

Owosu 2-1

Meg lehetett fordítani a szünet előtt: Owosu tologatta a labdát a 16-oson belül, majd balról, jobb lábbal gyönyörűen tekert a bal felső sarokba (2-1).

Mohos Márton / 24.hu

Varga 1-1

Hosszas videózás után Varga Barnabás állt a labda mögé, és nem hibázott (1-1).

Ez már tényleg 11-es!?

Dibusz nagy kidobását Abu Fani továbbtolta, Owosu lefutotta a védőjét, aki fellökte.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik