Élő Magyar foci

Megküzdött a videobíróval, győzelemmel rajtol a Fradi a Konferencia Ligában

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Bár meglepetésre a Cukaricki szerzett vezetést, a Ferencváros stabil és eredményes játékkal fordított, és 3-1-re győzött a Konferencia Liga F csoportjának első fordulójában. A magyar bajnok a videobíróval is megharcolt, hiszen a VAR egy tizenegyest elvett, egyet pedig hosszas vizsgálódás után ítélt csak meg.

A ferencvárosi szurkolók olyan élőképpel fogadták kedvenceiket, hogy zöld-fekete alapon fehér betűkkel a FRADI felirat volt kiolvasható a lelátón, hozzá pedig azt az üzenetet függesztették ki:

Előre a kupatavaszért!

A magyar bajnok az első perctől magához ragadta a kezdeményezést, sokkal többet birtokolta a labdát, de az ellenfél stabil védekezése miatt eleinte ez helyzetekben nem nyilvánult meg.

Az első lehetőség szűk tíz perc elteltével bal oldali szabadrúgásból adódott, melyből Abu Fani tekert a hosszú sarokba, de a berobbanó Varga Barnabás lesen volt és zavarta a kapust, ezért érvénytelenítették a találatot.

A szerb rivális a Ferencváros folyamatos letámadása nyomán nem tudta huzamosabb ideig megtartani a labdát, a félpályát pedig szinte egyáltalán nem lépte át, azaz állandósult a zöld-fehérek fölénye, mígnem a vendégek első értékelhető akciója után Dibusznak kellett védenie.

A játékrész közepén kiszabadult a szorításból a Cukaricki, amely ezt kihasználva vezetést szerzett Ivanovic pontos lövésével. Hátrányban ismét erőre kapott a Ferencváros, és néhány perc múlva büntetőt kapott, azonban a videobíró segítségével megváltoztatta ítéletét a játékvezető.

Másodjára a szünet előtti hajrában viszont már hosszas videózás után sem vonta vissza a büntetőt, melyet Varga Barnabás váltott gólra. Ezt követően még nagyobb lendülettel rohamozott a hazai csapat, amely Owosu révén megérdemelten fordított, mivel a teljesen beszoruló Cukaricki nem bírta ki a nyomást a hétperces hosszabbításban, írta tudósításában az MTI.

Mohos Márton / 24.hu

A térfélcserét követően sem változott a játék képe: a Ferencváros irányított, támadott, ellenfele pedig védekezésre kényszerült, még szórványos ellenakcióra sem futotta az erejéből.

Az idő előre haladtával ismét egyre nyomasztóbbá vált a magyar csapat fölénye, a szerbek kapusának több ízben is nagyot kellett védenie, hogy együttese ne kerüljön még nagyobb hátrányba.

Bár a Cukaricki elvétve tudott támadni, egy ízben mégis sikerült helyzetet kialakítania, azonban Adetunji közelről nem találta el a kaput.

A meccs három pontját aztán a csereként beálló Pesic döntötte el, ám utána is nagy kedvvel és lendülettel játszott az FTC, amely akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, de végül meg kellett elégednie a 3-1-es sikerrel a partvonalról végig energikusan irányító Dejan Stankovic vezetőedző első hazai találkozóján.

Konferencia Liga, F csoport, 1. forduló

Ferencváros – Cukaricki 3-1 (2-1)
Groupama Aréna
v.: Guillermo Cuadra (spanyol)
Ferencváros: Dibusz – Botka (Sigér, 53.), S. Mmaee, I. Cissé, C. Ramírez – Makreckis, Abu Fani (Ben Romdhane, 74.) – Owusu (Lisztes, 74.), Zachariassen, Marquinhos – Varga Barnabás (Pesic, 67.).
Cukaricki: Samurovic – Stevanovic (Rogan, 88.), Subotic, Vranjes – Tosic, Nikcevic, Sissoko, Docic (Stankovic, 64.), Kovac (Miladinovic, 46.) – Adetunji (Cvetkovic, 78.), Ivanovic
gól: Varga (44., 11-esből), Owosu (45+7.), Pesic (79.) ,illetve Ivanovic (26.)

 

Genk (belga) – Fiorentina (olasz) 2-2 (1-2)
gól: Zeqiri (12.), McKenzie (85.), illetve Ranieri (7., 23.),

 

A csoport állása
1. Ferencváros 3 pont
2. Fiorentina 1
3. Genk 1
4. Cukaricki 0

Kapcsolódó
„Tudtuk, ha a videobíró mellénk áll, akkor ez a mérkőzés meglehet”
A Fradi edzője, Dejan Stankovic edző szerint a Fiorentina otthonában is lesz esély.

Visszavonta!!!!

A bíró megnézte a felvételt, és úgy ítélte meg, Botka rájátszott az esetre, így nincs büntető. Azért ez véleményes…

Tizenegyes a Fradinak

Botka harciasan megküzdött a labdáért a 16-oson belül, Ivanovic megrúgta, tizenegyes.

Ebben volt ötlet

Ez már jobb volt: Owusu lövését Samurovic kicsit suta mozdulattal mentette szögletre.

Se lövés, se passz

Marquinhos került helyzetbe, de 14 méterről gyatrán próbálkozott: a labda lövésnek és passznak is rossz volt.

Ivanovic 0-1

Hiába a Fradi-mezőnyfölény, gólt a vendégek szereztek: egy jobboldali beadás teljesen üresen találta Ivanovicot, aki ráfordult és kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

Hú, mekkora Cukaricki-helyzet!

Óriási vendéghelyzet maradt ki, Botka nem bírt Ivanoviccal, aki estében lőtt az ötösről, Dibusz szerencsével/bravúrral védett.

Bezzeg Belgiumban!

A csoport másik mérkőzésén negyedóra alatt két gól is született: a Fiorentina Ranieri találatával szerzett vezetést, ezt a Genk Zeqiri révén kiegyenlítette (1-1).

Varga fejese

Ezúttal tényleg Varga veszélyeztetett, de Ramírez beadását a kapu előtt keresztbe csúsztatta.

Lesgóllal kezdett a Fradi

Abu Fani balról ívelt középre egy szabadrúgást, Varga lesről bemozdult, és ugyan nem ért bele a labdába, megzavarta a kapust. Így hiába került a labda a hálóba, a bíró érvénytelenítette a találatot.

Elkezdődött

A mérkőzés egy gyászszünettel kezdődött a marokkói földrengés áldozatainak emlékére – a labdát a Fradi indította útjára.

Egy magyar ellenfél

Noha a Cukaricki túl nagy nemzetközi tapasztalattal nem rendelkezik, mégis találkozott már magyar csapattal az európai porondon: 2016-ban az Európa-liga selejtezőjének második körében a Videoton 3-1-es összesítéssel búcsúztatta.

Zvezda után jöhet a Fradi

A története első főtáblás összecsapására készülő Cukarickit nem lehet félvállról venni, hétvégén figyelemre méltó eredményt ért el: a szerb bajnokságban 2-1-re legyőzte a címvédő és BL-ben szereplő Crvena zvezdát, így hét forduló után 12 ponttal az ötödik helyen áll. Érdekesség, hogy a csapat szintén vezetőedzőt váltott már az idény közben, ugyanis a bosnyák Dusan Kerkez helyét Igor Matic vette át augusztus 15-én.

„Mindig győzelemre játszunk”

„Sajnálom, hogy válogatott kötelezettségek miatt több játékossal kevesebb időm volt, illetve néhány futballista, így Tokmac Nguen és Adama Traore sérüléssel bajlódik. Az eltelt időben ennek ellenére igyekeztem nemcsak szakmailag, hanem emberileg is megismerni a keret tagjait” – nyilatkozta szerdán Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetőedzője, aki hazai pályán először irányíthatja a magyar bajnokot.

„Mindig győzelemre játszunk, ez persze rizikóval is jár, de ez vállalt kockázat” – mondta a Cukaricki elleni csatát megelőzően.

Olvasói sztorik