Magyar foci

„Amikor megérkeztünk a Ferencvárosba, Lisztes nem is álmodhatott az első csapatról”

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI
Csaknem két hónap telt el Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző menesztése óta, de az orosz szakember máig nem érti, mért kellett távoznia a Ferencváros futballcsapatának kispadjáról.

Ez abból a csütörtökön megjelent interjúból derült ki, amelyet az FTC ex-trénerével készített a Szport Ekszpressz moszkvai sportnapilap. A honlapon olvasható cikk azzal indul, hogy Csercseszov, aki a hatvanadik születésnapját szeptember 2-án ünnepelte, rengeteg gratulációt kapott – a Ferencvárostól is.

„Többek között a klub elnökétől is” – mondta a szakember, akinek időközben utódja, az előzőleg őt segítő Máté Csabát követően, a szerb Dejan Stankovic lett.

„Amikor az FTC-hez kerültem, Csaba már ott dolgozott. Beszélgettünk, megtaláltuk a közös nyelvet, teljes jogú kollégánk lett” – reagált a fejleményekre Csercseszov.

Amikor utánam Máté átvette a csapat irányítását, tíz meccsen kilenc győzelmet aratott. És utána kirúgták. Ilyen helyzetben nehéz bármit is kommentálni.

A kérdésre, hogy miképpen értékeli a vele történteket, Csercseszov így válaszolt:

„Ugyanazt mondhatom, mint két hónappal ezelőtt: egy nevetséges meccs jött, amire egyáltalán nem számítottam” – emlékeztetett a feröeri Klaksvíktól idehaza, európai kupamérkőzésen elszenvedett 3-0-s kudarcra.

Nem volt előjele egy ekkora vereségnek, a Ferencváros további eredményei pedig azt mutatták, hogy a csapat jó formában van: ha az ellenkezője történt volna, Csabának nehéz lett volna ennyi meccset megnyerni ilyen teljesítménnyel.

„Mellesleg ennek a sorozatnak a főszereplője a nyári szerzeményünk, Varga Barnabás volt, akinek a szerződtetéséhez ragaszkodtunk, de az idény elején még nem volt ideje játékba lendülni, csak azután jött részéről az áttörés” – tette hozzá.

Csercseszov kitért ifjabb Lisztes Krisztiánra is, aki nála került be a nagycsapatba.

„Az Eintracht Frankfurt nemrég bejelentette, hogy megvásárolta Lisztes Krisztiánt, akinek az édesapja is játszott Németországban. Amikor az asszisztenseim és én megérkeztünk a Ferencvárosba, az akkor tizenhat éves srác nem is álmodhatott az első csapatról. Most pedig ő a magyar labdarúgás felemelkedő csillaga, leendő Bundesliga-játékos, aki jövő nyáron csatlakozhat a Frankfurthoz” – fogalmazott.

Kapcsolódó
Csercseszov nem érti, miért váltották le Máté Csabát a Fradinál
Nem biztos abban, hogy már képes volt összerakni, mi miért történt a klubnál.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik