Magyar foci

Csercseszov nem érti, miért váltották le Máté Csabát a Fradinál

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A szezont még Sztanyiszlav Csercseszovval kezdte a Ferencváros, ám az orosz edzőt menesztették, amikor a magyar bajnok a BL-selejtező első körében kiesett a feröeri KÍ Klaksvík ellen.

Csercseszov most hazájában adott interjút, amelyben azt mondta, korábban nem volt az álma, hogy Magyarországon dolgozzon, de amikor a Fradi vezetőivel egyeztetett, egybevágtak a céljaik, mert mindketten az első helyre vágytak.

A bajnoki cím a tavalyi szezonban összejött, de a csapat nem nyújtott igazán meggyőző teljesítményt onnantól, hogy kiesett az Európa Liga-nyolcaddöntőben a német Leverkusen ellen. Kubatov Gábor az Indexnek nyilatkozva megjegyezte, abban bízott, Csercseszov érzi, hogy megette őt az öltöző, és magától feláll. Ez végül nem történt meg, így Kubatov köszönt el az orosz edzőtől a BL-búcs után.

„Igyekszem a történteket szakmailag átgondolni, másrészt mindannyian emberek vagyunk, és nagyon jó csapatot állítottunk össze. Ez az év sok elgondolkodtatót adott nekünk.

Egészen mostanáig az asszisztensem, Máté Csaba irányította a csapatot, és 10 meccsből 9-et megnyert. Mint a napokban értesültem őt is elbocsátották. Nem tudom, miért történt ez. Örülök, hogy ezek szerint a csapat készen állt.

Ebből a szempontból nem volt gondunk. Értelmezésem szerint minden edzőnek időre van szüksége, hogy mindent megértsen, gondolkodjon a történtekről. Nem tudom, hogy én megértettem-e már, ami a Fradinál történt” – idézte Csercseszovot az Üllői út 129 nevű fradis portál. Az orosz edző hozzátette, készen áll arra, hogy ismét dolgozzon, legyen szó akár klubcsapatról, akár válogatottról.

Az FTC végül Máté Csabával bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe, de utána a magyar edző helyére a szerb Dejan Stankovic érkezett. Stankovic első tétmeccse a megyei első osztályú Nagyecsed elleni Magyar Kupa-mérkőzés lesz szeptember 16-án.

Olvasói sztorik