Magyar foci

Kubatov abban bízott, hogy Csercseszov előbb felmond, minthogy ki kelljen rúgni

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Kubatov Gábor Indexnek adott nyilatkozatában szóba került a Ferencváros, valamint a nyáron, a feröeri Klaksvík ellen elbukott Bajnokok Ligája-selejtező után menesztett Sztanyiszlav Csercseszov helyzete is. A Ferencváros elnöke szerint nem volt elhamarkodott az orosz edző elküldése, emberileg kedvelte az edzőt, de elveszítette az öltözőt. Ugyanakkor az Európa Ligában a nyolcaddöntőbe vitte a csapatot, a bajnokságot pedig megnyerte, azaz nem volt könnyú csak úgy kirúgni.

„Így utólag végiggondolva Sztanyiszlavval valószínűleg az volt a baj, hogy az öltöző végül megette. Nagyon érdekes dolog ez, mert nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen karakterrel ez megtörténhet. (…) Úgyhogy megváltunk Csercseszovtól.

Utólag elmondhatom: abban reménykedtem, hogy érzi ezt, és ő válik meg tőlünk, de nem ez történt

mondta az Indexnek Kubatov.

Máté Csaba ugrott be Csercseszov helyett, ráadásul kifejezetten jól, sorra nyerte a gólzáporos meccseket és Konferencia Liga csoportkörbe juttatta a Fradit. Kubatov azt mondta, Mátéval a beszélgetése sokkal nehezebb volt, mint Csercseszovval, de az új vezetőedzőn, Dejan Stankovicon érezte azt, hogy ő áll a legközelebb a Fradi szellemiségéhez. Korábban ezt mondta az edzőváltásról:

A Fradinak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen, akinek komoly ambíciói vannak. Nálunk mindig az volt, hogy a lehetőségeinknél eggyel magasabb polcon lévő edzővel dolgoztunk. Máté Csaba pont az az edző volt, aki illett a csapathoz, de minket mindig az húzott felfelé, hogy olyan edzőnk volt, aki magasabban volt jegyezve, mint a csapat

Kapcsolódó
„A hibák fontosak, mert emlékeztetnek rá, hogy te is ember vagy" – ilyennek látta magát Gianluigi Buffon
Leírni is hihetetlen, de Gianluigi Buffon 45 éves koráig állt kapuban. Az olaszok legendás játékosa végül úgy döntött, 28 idényt követően végleg felhagy a profi labdarúgással. A különleges alkalomból összegyűjtöttük legérdekesebb gondolatait, nyilatkozatait.
Olvasói sztorik