Élő Magyar foci

Harcos meccsen nem bírt a csehekkel a válogatott

Adrián Zoltán /24.hu
Adrián Zoltán /24.hu
Sorozatban nyolcadik mérkőzésén is veretlen maradt a magyar labdarúgó-válogatott, amely hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott Csehországgal. A felkészülési meccs góljait Sallai Roland és Václáv Jurecka lőtte.

A mérkőzés elején mindkét csapat ígéretes akciókat vezetett, a védelmek azonban többnyire állták a sarat, az egyetlen kivételt Sallai ziccere jelentette, de a Freiburg támadója a cseh kapusba lőtt.

A játékrész második felében is kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, de valamelyest többet volt a labda a magyar csapatnál, amely veszélyesebb is volt ebben a periódusban, azonban nem sikerült előnybe kerülni, mert egy ízben a cseh hálóőr hatalmasat vetődve kivédte Szalai Attila bombáját, míg Sallai próbálkozása célt tévesztett, írta az MTI.

Adrián Zoltán / 24.hu

Térfélcserét követően aktívabban kezdtek a vendégek, mégis a magyarok szereztek vezetést: az 52. percben egy gyors bedobás után Varga lekészítette a labdát Kerkeznek, aki bal oldalról remekül tekert középre, ahol a védőjét megelőző Sallai hat méterről a jobb felső sarokba bombázott (1-0).

A közel telt házas közönség öröme azonban nem tartott sokáig, mert 11 perc múlva Lang röviden fejelt haza, Dibusz kimozdult a kapujából, de Chytil megelőzte a ferencvárosi hálóőrt és lekészítette a labdát Jureckának, aki tíz méterről nem is hibázta el az üres kaput (1-1).

Adrián Zoltán / 24.hu Szoboszlai szabadrúgásaiból ezúttal nem született gól

Az egyenlítés után a legnagyobb lehetőséget Szoboszlai Dominik 17 méteres szabadrúgása jelentette, azonban a Liverpool sztárja nem találta el a bal felső sarkot. Még Kerkeznek volt egy ígéretes próbálkozása, amely az oldalhálóban kötött ki.

A vége 1-1 lett, a magyar válogatott megőrizte idei veretlenségét, és immáron sorozatban nyolcadik mérkőzésén nem kapott ki.

A válogatott legközelebb október 14-én a szerb csapatot fogadja az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, amelynek G csoportjában tíz ponttal az élen áll.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Csehország 1-1  (0-0)
Puskás Aréna
v.: Igor Pajac (horvát)
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán (Fiola, 60.), Szalai A. – Nego (Kata, 85.), Kalmár (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 85.), Szoboszlai – Varga B.
Csehország: Stanek – Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati – Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadilek (L. Sadilek, 83.), Zeleny – Jurecka (Cerny, 72.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.)
gól: Sallai (52.), illetve Jurecka (63.)
sárga lap: Kalmár (21.), Orbán (51.), Sallai (56.), Kerkez (94.), illetve Sadilek (77.), Provod (86.), Kuchta (87.)

Kapcsolódó
Sallai Roland: Összességében nagyon sok hibával játszottunk
Rossi szerint van még min javítani, Szalai Attila szerint nem lehetnek teljesen elégedettek.

Így kezdenek a csehek

Stanek – Zima, Brabec, Stronati – Masopust, Soucek, M. Sadílek, Zeleny – Jurecka, Chytil, Hlozek.

Rossi egyetlen helyen változtatott

Marco Rossi szövetségi kapitány egyetlen helyen változtatott a csütörtökön Belgrádban győztes magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatán: Nagy Ádám helyett Kalmár Zsolt kap lehetőséget.

A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Kalmár, Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

Csalódott vendégek

A csütörtöki Albánia elleni pontvesztést (1-1) követően csalódottan érkezett Budapestre a cseh válogatott, amelynek szövetségi kapitány, Jaroslav Silhavy azt mondta, nehezen dolgozzák fel a döntetlent, de nem szabad rágódniuk a múlton.

„Már a jövőre kell fókuszálnunk. Bízom benne, hogy sikerül kijavítanunk a hibáinkat, hiszen továbbra is szeretnénk elérni a céljainkat” – nyilatkozta.

Kollégája, Marco Rossi szerint nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés.

„Nemcsak a jelen, hanem a jövő csapatának felépítésén dolgozunk, ezért minden mérkőzés nagyon fontos. Amikor magunkra öltjük a válogatott mezét, az egész országot képviseljük, ami komoly felelősség számunkra és a játékosok számára is, ezért sosem kísérletezgetünk, minden alkalommal a leginkább versenyképes csapatot igyekszünk a pályára küldeni – jelentette ki.

Veretlenségi széria

A magyar csapat hétmérkőzéses veretlenségi sorozatnál jár, idén öt meccsen van túl: a montenegrói 0-0 mellett legyőzte Eb-selejtezőkön Bulgáriát (1-0), Litvániát (2-0) és Szerbiát (2-1), míg felkészülési meccsen, még márciusban Észtországot múlta felül (1-0).

Idén még az ellenfél is veretlen: a mérlege két döntetlen és három győzelem.

10 év után

A két csapat 10. alkalommal találkozik egymással, eddig négy magyar, és két cseh győzelem mellett három döntetlen született. A felek legutóbb tíz éve, 2013 augusztusában csaptak össze, és a budapesti találkozón 1-1-es döntetlen született.

Olvasói sztorik