Magyar foci

„Szoboszlai Dominik a mi csapatunk sztárja, fantasztikusan kezdett a Premier League-ben”

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Megtartotta a Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtezőt megelőző sajtótájékoztatóját Marco Rossi szövetségi kapitány.

Az olasz szakember egyetértett a szerbeket irányító Dragan Stojkoviccsal abban, hogy féltávhoz érve ez fontos összecsapás, de nem sorsdöntő a kijutás szempontjából, mert még négy találkozó vár mindkét csapatra. Ugyanakkor mindenképp pontért, pontokért utazott Szerbiába.

„Előzetesen az egy ponttal is elégedett lennék, de edzőként képtelen vagyok döntetlenre készíteni a csapatot. Persze mindenki tudja, milyen minőséget képviselnek a szerb játékosok, ennek megfelelően tiszteljük őket, de a saját játékunkra koncentrálunk és ponttal, pontokkal akarunk távozni”

– közölte a szövetségi kapitány.

Rossi szerint a szerb csapat esélyesebb, de teljesen mindegy, hogy első vagy második helyen végez a magyar válogatott, mert mindkettővel teljesítené a célkitűzést, azaz az Eb-részvétel kiharcolását. Kifejtette bosszúságát, amiért egy posztról estek ki játékosok a keretből, így Kleinheisler László és Schäfer András sérülés miatt, Vécsei Bálintnak pedig csak a napokban lett új klubja, a japán Vissel Kobe.

Ahogy a szerbeknek vannak kiváló játékosaik, úgy nekünk is, még ha valamivel kevesebb is, mint nekik. Szoboszlai Dominik a mi csapatunk sztárja. Fantasztikusan kezdett a Premier League-ben, úgy tűnik, csúcsformában van, ezért azt várjuk tőle, amit Liverpoolban is nyújt. Se többet, se kevesebbet

– mondta a csapatkapitányról Rossi, aki a Szerbiában született Kerkez Milos kapcsán arról beszélt, hogy nyugodtnak látta, de majd a kivonuláskor biztosan előtörnek belőle az érzelmek.

A hét pontjával éllovas magyar válogatott csütörtökön 20.45-től játszik Belgrádban a rosszabb gólkülönbséggel második szerbekkel.

Szerbia – Magyarország előzetes
Olvasói sztorik