Nemzetközi foci

A szerb edző a magyarok elleni selejtezőről: Nagyon fontos mérkőzés, de nem kulcsfontosságú

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Megtartotta sajtótájékoztatóját a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Dragan Stojkovic.

A magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőről elárulta, hogy nagyon komoly rangadót vár, de összességében nem hiszi, hogy ezen a mérkőzésen múlik majd a továbbjutás.

„Tiszteljük a magyar csapatot, látjuk azt a fejlődést, ami végbement az elmúlt években. Igazi rangadó lesz. Amióta Rossi megérkezett, eredményes játékrendszert alkalmaz, de a leglátványosabb, hogy ennek nyomán önbizalma lett a csapatának. Ez az egyik fő jellemző, ami régen hiányzott a magyar futballból. Elhiszik a játékosok, hogy meglepetést okozhatnak. Emellett olyan meghatározó labdarúgók szerepelnek a nemzeti együttesben, mint Szoboszlai Dominik, Kerkez Milos vagy éppen Szalai Attila, előbbi vezéregyéniséggé vált, miközben a csapatszellem is kiemelkedő.

Nagyon fontos, de nem kulcsfontosságú lesz a mérkőzés, mert utána még további 12 pontot lehet begyűjteni

– idézte az MTI az 58 éves szakembert.

Czeglédi Zsolt MTI Dusan Tadic, a szerb válogatott játékosa a Szerb Labdarúgó-szövetség edzõközpontjában tartott sajtótájékoztatón.

Stojkovic arról is beszélt, hogy nagyon elégedett a háromnapos felkészüléssel, szerinte kellően kielemezték mind a saját játékukat, mind az ellenfélét, így minden szempontból készen áll a szerb válogatott. Kiemelte a 99. válogatott meccsére készülő Dusan Tadicot, aki még mindig ugyanazzal a motivációval érkezik minden nemzetközi mérkőzésre. Tadic egyébként Szalai Attiláról is beszélt, akit kifaggatott a Fenerbahce kapcsán, de kiemelte Szoboszlai Dominikot is, ugyanis szerinte liverpooli szereplése hatással lesz az egész magyar futballra.

„Most rajtunk a sor” – közölte Tadic, aki arra utalt, hogy a női szerb röplabda-válogatott Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, míg a férfi kosárlabda-válogatott már elődöntős a világbajnokságon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik