Magyar foci

A máltaiak edzője a Fradi elleni 1-6-ról: Az első félidőben jól játszottunk, egy 11-est nem adtak meg, aztán jött egy 20 perces kihagyás

Domenic Aquilina / MTI / EPA
Domenic Aquilina / MTI / EPA

A Ferencváros tett róla, hogy a máltai Hamrun Spartans elleni Konferencia Liga-selejtező visszavágója csak formalitás legyen: a magyar bajnok 6-1-re győzött az ellenfél otthonában a párharc első meccsén.

Bár Máté Csaba, a Fradi edzője azt nyilatkozta a kinti találkozó után, hogy a párharc még nem dőlt el, ez inkább csak diplomatikus udvariaskodás volt a részéről.

„Kényelmes pozícióból várhatjuk a meccset, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy leüljünk. Minden mérkőzésen győzelmi igénnyel kell pályára lépni. Éppen ezért azt hangsúlyoztuk a játékosoknak, hogy ne továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodjanak” – ezt már egy nappal a visszavágó előtt mondta Máté Csaba.

A máltaiak edzője, Luciano Zauri azt hangsúlyozta, hogy próbálják elfelejteni a hazai pályán történteket és jó eredményt elérni a visszavágón.

Az első félidőben jól játszottunk, egy 11-est nem adtak meg, aztán jött egy húszperces kihagyás, ami meghatározta a meccs hátralévő részét

– fogalmazott az olasz válogatottban játékosként ötször szerepelt Zauri, aki elárulta, a keretben mindenki egészséges, de három tanítványára eltiltás miatt nem számíthat.

A szakember úgy vélte, nagy a különbség a két klub között történelmi szinten is, az FTC-nek nagyon gyors játékosai vannak, akik ki tudják használni az ellenfél hibáit.

„Szeretnénk megmutatni, hogy jobb teljesítményt is tudunk nyújtani, elsősorban saját maguknak” – beszélt várakozásairól Juan Carlos Corbalan a játékosok részéről.

Az M4 Sport élőben közvetíti a Groupama Arénában 19 órakor kezdődő csütörtöki meccset. A továbbjutó a negyedik fordulóban a litván Zalgiris Vilnius és a svéd Häcken Európa Liga-párharcának vesztesével küzdhet majd meg a csoportkörös szereplésért. Abban a csatában az első meccset idegenben 3-1-re nyerte a Häcken.

Olvasói sztorik