Élő Magyar foci

A Fradi kitömte máltai ellenfelét a Konferencia Ligában

Domenic Aquilina / MTI / EPA
Domenic Aquilina / MTI / EPA

Az FTC gyakorlatilag az első meccsen eldöntötte a továbbjutást a máltai Hamrun Spartans elleni Konferencia Liga-selejtezőn, mivel 6-1-re nyert idegenben.

Tökéletesen kezdődött a meccs a Fradi szempontjából: a hétvégén a Fehérvár ellen csereként beállva három gólpasszt kiosztó, és ezzel a fordításban főszerepet játszó Abu Fani 28 méterről óriási gólt rúgott a korábbi olasz válogatott Marchetti kapujába.

Az első tíz percben kontrollálta a meccset a magyar bajnok, aztán a Hamrun kétszer is ráijesztett, az első lehetőségnél Dibusznak nem volt nehéz dolga,

a másodiknál viszont, Paintsil közeli lövésénél bravúr kellett tőle.

Ezzel el is fogyott a szufla a máltaiak támadójátékából, Marchetti azonban meccsben tartotta őket, Traoré még nem késztette bravúrra, Ben Romdhane 12 méteres löketére viszont nagy vetődéssel ért oda.

A Fradi sokáig kissé kényelmesen focizott az első félidőben, a második elején viszont megszórta a Hamrunt, amivel valószínűleg a párharcot is eldöntötte.

A második és a harmadik gól is hasonló forgatókönyv szerint született, több blokkolt lövés után mindig Fradi-játékos ért oda a lecsorgóra, előbb Zachariassen fejelt az üres kapuba, majd Varga passzolta be a kipattanót.

Varga, az NB I tavalyi gólkirálya lubickolt az elfáradó máltai védők között, három perc alatt duplázott – kétszer is Abu Fanitól kapott pazar labdát –, és végül 12 perc kellett neki a mesterhármashoz.

Sőt akár a negyedik gólját is meglőhette volna, de a kapufa kifogott rajta, majd Marchetti Traorét fosztotta meg a gólörömtől egy nagy védéssel. A végén a csereként beállt Montebello elrontotta Dibusz statisztikáját egy 16-oson kívüli lövéssel, de a Fradi Owusu révén azonnal visszaállította az ötgólos különbséget.

Továbbjutás esetén a Fradi a Zalgiris (litván)-Häcken (svéd) EL-párharc vesztesével találkozik, abban a leosztásban féltávnál a svédek állnak jobban, mivel idegenben nyertek 3-1-re.

Konferencia Liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Hamrun Spartans (máltai) – FTC 1-6 (0-1)
Ta’Qali, Nemzeti Stadion
v.: Hamiti (albán)
Hamrun: Marchetti – Mbong (Corbolan, 72.), Borg, Emerson, Bjelicic – Elionay (Krstic, 72.), Prsa, Nenov (Eder, 59.), Camenzuli – Jonny (Montebello, 59.), Paintsil.
FTC: Dibusz – Makreckis (Wingo, 57.), S. Mmaee, Cissé (Knoester, 66.), Ramírez (Pászka, 78.) – Ben Romdhane (Owusu, 57.), Sigér – Zachariassen, Abu Fani (Tokmac, 66.), Traoré – Varga B.
gól: Montebello (89.), illetve Abu Fani (3.), Zachariassen (51.), Varga B. (53., 56., 65.), Owusu (90.)
sárga lap: Prsa (32.), Nenov (37.), Berg (66.), Montebello (70.), illetve Makreckis (45.)

Edzőmeccsé alakította az FTC a máltai KL-selejtezőt

Az FTC 6-1-re győzött a máltai Hamrun Spartans otthonában a Konferencia Liga-selejtező harmadik fordulójában.

Abu Fani egy óriási góllal már a 3. percben megadta az alaphangot, majd a második félidőben a Fradi az 51. és a 65. perc között négyszer is betalált, Varga Barnabás mesterhármast jegyzett.

A végén Montebello elrontotta Dibusz hibátlan estéjét, de Owusu gyorsan visszaállította az ötgólos különbségét. A visszavágó ezek után formalitás. A csoportkörért a Fradi valószínűleg a litván Zalgiris Vilniusszal játszhat majd.

Vége!

6-1-re nyert a Fradi. Innen nem lehet elbukni a továbbjutást a máltai ellenféllel szemben.

Máltai szépítés

Nem úszta meg kapott gól nélkül az FTC, Montebello a 16-oson kívülről zúzta a labdát a jobb alsóba.

Már lazára veszi a Fradi

Többször is elcselezték a lehetőséget a vendégek a máltai 16-osnál. De ötgólos előnynél ez belefér.

Kapufaaa!

Varga megint szemfülesen ért oda egy lepattanóra, de a bal kapufa most kibabrált vele.

Szabadrúgást akart, sárgát kapott

Montebello esett el a 16-os környékén, azt hitte, ő rúghat szabadrúgást, az albán bíró azonban a Fradi javára ítélt, majd adott egy lapot a reklamáló hazai focistának.

Közel volt az ötödik is

Simán kipasszolja most már a Fradi a Hamrun védelmét, ezúttal Traoré került ziccerbe, de nem tudta elpöckölni a labdát Marchetti fölött, aki megsérült az esetnél, és ápolni kellett.

Most már lehet pihentetni

Cserélt is kettőt Máté Csaba, Wingo és Owusu szállt be, Makreckis és Ben Romdhane mehet pihenni.

Újabb Fradi-gól!

Mi van itt? Megint nagy tűzijáték volt, Traoré kísérletét a védő blokkolta, Zachariassen ismétlését Marchetti, de Varga volt a legéberebb, és bepasszolta az újabb lecsorgót.

Itt a második Fradi-gól!

Zachariassan kanalazta középre a labdát, aztán Varga készítette le okosan Abu Faninak, egy védő blokkolt, de így Traoré lőhetett, egy védőről ez is levágódott – épp Zachariassen elé, aki bevetődve fejelt az üres kapuba.

Nem adta be, inkább rácsavarta

Bjelicic próbált váratlant húzni, és egy szabadrúgást nem a kapu elé ívelt, hanem inkább a bal felsőt vette célba. Jó ötlet volt rossz kivitelezéssel.

Szép összjáték volt

Makreckis indult el nagy lendülettel, Varga remekül tette vissza neki a labdát, de a beadás elakadt egy védőben.

Villant a sárga a Fradi-védőnek

Makreckis vezette befelé a labdát, majd ütközött az őt szerelni próbáló Hamrun-spílerrel. Nem tűnt szabálytalannak a Fradi játékosa, de sárgát kapott, miután a máltai a lábát fogva lent maradt.

Nincsenek nagy izgalmak

Megint visszaállt a meccs abba a mederbe, hogy a Fradi tartja a labdát, a Hamrun meg nem sokat tud kezdeni a magyar csapattal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik