Magyar foci

Fordított és öt gólig meg sem állt Fehérváron a Fradi

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A Ferencváros vasárnap este 5-3-ra győzött Fehérváron az NB I második fordulójában.

Az első félidő egyértelműen a vendégeké volt, Bese Barnabás hibáját kihasználva Lisztes Krisztián szerzett vezetést, majd Cristian Ramírez rúgott egy bődületesen nagy gólt szabadrúgásból. Még a félidő vége előtt összejött a szépítés a Vidinek, Lirim Kastrati harcossága hozott sikert, az ütemtelenül továbbpöckölt labdáját csak a kapuba tudta már becsúszva lőni Ramírez.

Térfélcsere után nagyon komoly erőket mozgósított a Fehérvár az egyenlítésért, méghozzá igen eredményesen. Kenan Kodro előbb szögletből fejelt gólt, majd az 57. percben már a vezetést is megszerezte, miután Baráth Péter az előtte álló fehérváriba rúgta a labdát a saját tizenhatosa közelében, Kodro pedig a jobb alsóba lőtt.

Gyorsan lépett Máté Csaba vezetőedző, beküldte Mohammed Abu Fanit és Varga Barnabást is, ami döntő húzásnak bizonyult.

Abu Fani előbb tanári passzal szolgálta ki a jó ütemben kilépő Kristoffer Zachariassent, aki okosan ellőtte a kapus mellett a labdát, majd Varga is az ő passzából fordult le Kasper Larsenről és lőtt a jobb alsóba. A harmadik gólpasszig se kellett sokat várni, a 69. percben egy távoli szabadrúgást fejelt Adama Traoré a kapuba.

Megpróbált még felzárkózni a Vidi, de nagyon sokszor belehibázott a támadásai építésébe, így közelebb volt a 3-6-hoz a meccs, mint az 5-4-hez. A végeredmény azonban 5-3 maradt egy egészen eseménydús és szórakoztató második félidőnek hála. Érdekesség, hogy a második fordulóban minden találkozón legalább hat gól esett.

Végeredmény – NB I, 2. forduló

Fehérvár FC-Ferencváros 3-5 (0-2)
Gólszerző: Kastrati (44.), Kodro (54., 57.) ill. Lisztes (13.), Ramírez (30.), Zachariassen (63.), Varga (66.), Traoré (71.)

Olvasói sztorik