Magyar foci

Máté Csaba: Muszáj rotálni, a legutóbbi bajnokinak is megvan az áldozata

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Máté Csaba vezetőedző a csütörtöki visszavágó előtt nem továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodik azok után, hogy a Ferencváros múlt héten a 6-1-es máltai sikerével gyakorlatilag eldöntötte a Hamrun Spartans elleni párharcot a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

„Kényelmes pozícióból várhatjuk a meccset, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy leüljünk. Minden mérkőzésen győzelmi igénnyel kell pályára lépni. Éppen ezért azt hangsúlyoztuk a játékosoknak, hogy ne továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodjanak” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a szakember.

Máté Csaba az MTI érdeklődésére kifejtette,

muszáj rotálnia, mert anélkül biztosan lesznek sérülések. Megjegyezte, a hétvégi, Felcsút ellen elveszített meccsnek is megvan az áldozata, de azt nem közölte, melyik játékosa dőlt ki.

„Mindenkinek van egy álomcsapata, de nem lehet mindig azzal játszani, mert a játékosok azt nem bírják fizikálisan és mentálisan. Egyeseknek alig volt szünet, ráadásul az idény azonnal élet-halál meccsekkel kezdődik. Az olyan csapatoknak, mint a Ferencváros, a július és az augusztus meghatározza az egész évet” – fogalmazott a tréner, aki hozzátette, a keret adott ahhoz, hogy rotáljon.

A továbbjutó a negyedik fordulóban a litván Zalgiris Vilnius és a svéd Häcken Európa Liga-párharcának vesztesével küzdhet majd meg a csoportkörös szereplésért.

Kapcsolódó
Nemzeti Sport: Bundesliga-csapat tett ajánlatot Lisztes Krisztiánért
Két másik csapat is kiszemelte magának a Ferencváros 18 éves játékosát.
Olvasói sztorik