Magyar foci

Hiába a bécsi döntetlen, a Loki-edző szerint a Rapid a favorit

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

Az idegenben játszott döntetlen ellenére Srdjan Blagojevic vezetőedző szerint a Rapid Wiennek még mindig nagyobb esélye van a továbbjutásra, mint a Debrecennek a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

Büszke vagyok arra, hogy itt lehetünk, és egy szuper csapattal állunk szemben. Remélem, a következő mérkőzés a Fiorentina elleni lesz

– utalt arra szerdai sajtótájékoztatóján a szerb tréner, hogy továbbjutás esetén a harmadik számú európai kupasorozat idei döntőse következne a csoportkörbe kerülésért.

Blagojevic kiemelte, a Rapid nagyon erős, és egy hete nagy nyomást helyezett csapatára Bécsben. Szerinte a rivális esélye nagyobb a továbbjutásra, ám mindent elkövetnek a győzelem érdekében.

„Mindenképpen előny a hazai pálya, mert több mint 15 ezer jegy elkelt, így minden valószínűség szerint telt ház lesz.

Arra kérem a szurkolókat, hogy a nehéz pillanatokban is támogassák a csapatot

– mondta az ötvenéves Blagojevic, aki nagy várakozással tekint a visszavágó elé. Úgy vélte, tanítványainak nagyon figyelniük kell a részletekre.

A kapus Megyeri Balázs szintén a közönség támogatásának fontos szerepét emelte ki, mert megfogalmazása szerint extra energiát kapnak, ami akár győzelemhez is segítheti őket.

„Remélem, ezúttal nem kell másnapig maradni” – utalt viccesen az előző körös párharcra, amikor a 11-esekkel éjfél után ért véget a 21 órakor kezdődött örmény Alaskert elleni meccs.

Guido Burgstaller, a Rapid Wien csatára csapata sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy izgatottan várják a visszavágót.

„Igencsak kiegyenlített meccsre számítunk, nem lesz könnyű, forró katlanba érkeztünk”– fogalmazott. Kiemelte, hogy az első felvonáson a DVSC jól játszott, a védelemtől a támadósorig mindenki jól teljesített.

Zoran Barisic, a Rapid trénere ugyancsak remek összecsapásra számít:

Múlt heti mérkőzésünkön előnyt szerettünk volna szerezni, de ez nem sikerült. A gól nélküli döntetlen azt jelenti, hogy most minden lehetséges. A kinti meccs alapján a Loki esélyesebb

A csütörtökön 21 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese a negyedik fordulóban az előző kiírásban döntős olasz Fiorentinával küzdhet majd meg a csoportkörös szereplésért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik