Magyar foci

Jó eredményt ért el a Debrecen Bécsben, de lehetett volna ez még szebb is

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

A Debrecen 0-0-s döntetlent játszott az osztrák Rapiddal a Konferencia Liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

Pár centi hiányzott ahhoz, hogy a 18. percben Dzsudzsák szabadrúgásával vezetést szerezzen a Debrecen, de a jobb kapufa kisegítette a Rapid kapusát.

A Rapid viszont szerzett egy gólt, igaz, nem adta meg a bíró, mivel Burgstaller kezét érintette a labda, mielőtt az osztrák csatár közelről bevágta volna. A 34 éves Rapid-támadó nem adta fel, az első félidő hajrájában a 16-oson kívülről is megpróbálta, Megyeri azonban kitolta a bombáját a léc alól.

A második félidőben többet volt a labda a Rapidnál,

de így is a Lokinak volt ziccere bő negyedórával a vége előtt, a csereként beállt Kiziridisz szépen fordult be, de ezúttal a bal kapufa akadályozta meg a vendégeket a gólszerzésben.

A visszavágót augusztus 17-én rendezik a Nagyerdei Stadionban. A párharc győztese az olasz Fiorentinával találkozik a csoportkörbe jutásért.

Konferencia Liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Rapid Wien (osztrák) – Debreceni VSC 0-0
Bécs
v.: Hennessy (ír)
Rapid: Hedl – T. Schick, Querfeld, Cvetkovic, Auer – Kühn (Strunz, 81.), Sattlberger (Greil, 68.), Kerschbaum, Grüll (Bajic, 89.) – Seidl (Mayulu, 81.), Burgstaller.
Debrecen: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romancsuk, Manrique – Lagator, Loncar (Mojzis, 92.) – Szécsi (Domingues, 61.), Dzsudzsák (Varga, 92.), Joao Oliveira (Kiziridisz, 70.) – Do. Babunszki (Bárány, 70.).
sárga lap: Querfeld (17.), Seidl (44.), Cvetkovic (75.), Kerschbaum (91.), illetve Joao Oliveira (45+5.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik