Magyar foci

91. perces góllal kapott ki a ZTE Eszéken

M4 Sport
M4 Sport

A Zalaegerszeg 1-0-ra kikapott a horvát NK Osijek otthonában a labdarúgó Konferencia Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

A meccs elején nagy fölényben játszottak az eszékiek, szinte csak náluk volt a labda, de a legnagyobb helyzeteik az első félidő hajrájában alakultak ki: előbb Darko Nejasmic, majd Kristijan Lovric találta el a kapufát

A túloldalon Szalay Szabolcs szabadrúgása volt veszélyes, de csapatának szerencsére is szüksége volt, hogy gól nélküli állással mehessen a szünetre.

A második felvonásban több kisebb-nagyobb helyzet adódott mindkét oldalon, bár a horvátok ekkor is fölényben futballoztak, de már jóval kiegyenlítettebb volt a játék, mint a szünet előtt. A legkomolyabb lehetőség a 82. percben adódott a ZTE előtt, de Németh Dániel nem járt sikerrel. Sokáig úgy tűnt, gól nélkül zárul a találkozó, ám az argentin Ramón Miérez a 91. percben közvetlen közelről a hálóba fejelt, így az eszékiek kerültek előnybe.

A párharc visszavágóját augusztus 3-án rendezik, a továbbjutóra a román CFR Cluj vagy a török Adana Demirspor vár majd a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjének következő körében. Csütörtökön 1-1-es döntetlennel ért véget a kolozsvári első meccs.

A ZTE veresége mellett a magyar csapatok három győzelmet arattak a Konferencia Ligában: a Fradi kitömte az ír Shamrockot, a Debrecen egygólos előnnyel térhet haza Örményországból, a Kecskemét pedig a lett Riga FC-t verte 2-1-re.

Eredmény, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

NK Osijek (horvát) – Zalaegerszeg 1-0 (0-0)
Eszék, 12 011 néző
v.: Dankert (német)
Osijek: Malenica – Drambajev, Brlek, Mkrtcsjan, Grzan – Caktas (Pusic, 62.), Jugovic (Fiolic, 80.), Nejasmic – Fucak (Bukvic, 62.), Miérez, Lovric (Spoljaric, 89.).
ZTE: Senkó – Huszti, Mocsi, Safronov, Gergényi – Sankovic, Szendrei – Szalay (Németh D., 75.), Tajti (Kovács B., 68.), Ubochioma (Bedi, 87.) – Sajbán (Ikoba, 75.).
gól: Miérez (91.)
sárga lap: Miérez (50.), Bukvic (80.), illetve Ubochioma (48.), Tajti (53.)

Olvasói sztorik