Magyar foci

A Svájcot három nagy tornára is kijuttató edző is jelölt a Fradi kispadjára

Pascal GUYOT / AFP
Pascal GUYOT / AFP

A feröeri KÍ Klaksvík elleni zakó után a Ferencváros a Bajnokok Ligájából átkerült a Konferencia Liga selejtezőjébe, és csütörtökön hazai pályán kezdi az ír Shamrock Rovers elleni párharcot.

Az ír bajnok ellen – amely az izlandi Breidablik ellen maradt alul a BL-selejtezőben – Máté Csaba irányítja majd a Fradit, mivel a klub a kínos kiesés után elköszönt Sztanyiszlav Csercseszovtól.

Máté Csaba kinevezésekor azt írtuk, hogy a vezetőség minden bizonnyal lázasan dolgozik a háttérben a hosszútávú megoldáson, mivel a klub ismét szeretne egy neves edzőt szerződtetni a csapat mellé.

A Nemzeti Sport információja szerint a jelöltek között van a bosnyák Vladimir Petkovic, akinek irányításával a 2016-os és a 2021-es Eb-re, valamint a 2018-as vébére is kijutott a svájci válogatott. A 2016-os Eb-n nyolcaddöntős, a 2021-es negyeddöntős volt Svájc, amely a 2018-as vébén is továbbment a csoportból, és akkor a legjobb 16 között búcsúzott.

Az 59 éves Petkovic egy trófeát nyert edzői pályafutása során, 2013-ban olasz kupagyőztes lett a Lazióval, legutóbb pedig a francia Bordeaux-nál dolgozott, de 2022 februárja óta nincs csapata.

A Nemzeti Sport megemlíti, hogy a Fradinál több edző ügynöke is bejelentkezett már, köztük egy korábbi Celtic-tréner is szívesen leülne a magyar bajnok kispadjára.

Olvasói sztorik