Magyar foci bajnokok ligája

Szport-Ekszpressz: Kubatov biztosan nem dolgozott ki B tervet

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Elsietettnek nevezte Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző elküldését a moszkvai Szport-Ekszpressz című lap, miután a Ferencváros szerdán 3-0-ra kikapott a feröeri Klaksvíktől és kiesett a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.

A sportlapban az orosz válogatott korábbi sajtóreferense szerzői rovatában taglalta az 59 éves szakember váratlanul gyors menesztésének lehetséges okait, elsősorban az érzelmeket, a szégyenérzetet említve annak magyarázataként, amiért az FTC elnöke, Kubatov Gábor kirúgta Csercseszovot.

A szerző szerint sokkot váltott ki a vereség és a kiesés következményeként az elvesztett hipotetikus bevétel a Bajnokok Ligájában.

Az ilyen érzelmi állapotban hozott döntések általában rosszak. A karddal vágni könnyű. A kérdés az, hogy mi lesz ezután. Új élvonalbeli edzőt kell keresni, Kubatov biztosan nem dolgozott ki B tervet erre a szezonra. Kártérítést kell fizetni a távozott edzőnek, stábtagjainak, a csapat depressziós

– olvasható a cikkben.

Eközben a közösségi oldalakon már szavazást is indítottak Csercseszov jövőjéről, hogy hol várják a trénert az orosz futballélvonalban. Nyilvánvalónak tűnik három moszkvai klub – a Dinamo, a Szpartak, a Lokomotiv – és a Szocsi, de a volt sajtófőnök szerint az említett lehetőségeket még nem szabad komolyan venni, írta az MTI.

„Először is le kell zárni az ügyeket a Ferencvárossal. Aztán levegővétel, s a további út kiválasztása, amelyik a leghelyesebb lesz Csercseszov számára” – fogalmazott jelezve, elsietettnek érzi az edző elküldését.

„A Klaksvikkel vívott meccs utolsó sípszója után Kubatov megkérte Csercseszovot, hogy menjen fel hozzá, és amikor belépett, azonnal bejelentette a menesztést.

Semmi sem történt volna, ha szerda este helyett csütörtök reggel születik meg az ítélet.

Az orosz tréner 2021 decembere óta irányította a Ferencvárost, mellyel idén a bajnokság megnyerése mellett a nyolcaddöntőig jutott az Európa Ligában. Az FTC a BL-kiesés után a Konferencia Liga selejtezőjében folytathatja, melynek második fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik.

A Ferencváros Máté Csabát bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával a férfi labdarúgócsapatnál.

Kapcsolódó
Bolgár edzővel hozták hírbe a Ferencvárost
Sztanimir Sztoilov tapasztalt szakembernek számít.
Olvasói sztorik