Élő Magyar foci

3-0-val ejtette ki a Fradit feröeri ellenfele a Bajnokok Ligájából

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Ferencváros hazai pályán 3-0-ra kikapott a KÍ Klaksvíktól, így meglepetésre kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőinek első fordulójában.

A zöld-fehérek meglehetősen gyenge játékkal rukkoltak elő a feröeri első mérkőzésen, amely végül gól nélküli döntetlennel zárult. Sztanyiszlav Csercseszov csapata azonban így is toronymagas esélyese volt a párharcnak, ezért az FTC vezetőedzője három helyen is változtatott a kezdőjén. A védelemből Cissé, a középpályáról Esiti, míg a támadók közül Marquinhos került kispadra, a helyüket Knoester, Gojak és Abu Fani vette át.

Nem indult jól a mérkőzés, ugyanis öt perc után egy szögletet követő helyzet végén Civic buktatta ellenfelét a tizenhatoson belül, így tizenegyeshez jutott a feröeri csapat. Ez érezhetően megfogta a hazaiakat, kicsit idegesebbek lettek, elkezdtek bizonytalanul nyúlni a labdához.

Szajki Bálint / 24.hu

Egészen a 32. percig nem tűnt úgy, hogy nagy baj lehet, ám ekkor Traoré a jobb szélen húzott meg egy kockázatos cselt, ami nem jött be. Jönsen bátran megindulhatott a tizenhatos felé, az alapvonalról visszagurított labdáját eltörte Pavlovic, de pont így lett jó az érkező Frederiksbergbergnek. Knoester hiába csúszott, Dibusz hiába kapott a labda után, egy lépésről nem szúrta el a vendégek támadója.

Innentől már érezhetően rohanni kezdett a Fradi, de egy Civic-fejest leszámítva semmilyen veszélyt nem jelentettek a lassú, körülményesen felépített támadások. Még a félidő vége előtt jött az újabb pofon, Luc Kassi kapott a félpályánál egy labdát és úgy döntött, meglepi a Fradi csapatkapitányát. Ez sikerült is, Dibusz túlfutott a gyenge gurításon és hiába vetődött az ellenkező irányba, csak belekapott a labdába.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Ezzel a potyával már félidőben 3-0-ra vezetett a KÍ Klaksvík úgy, hogy a Ferencváros a kaput sem találta el ez idő alatt.

Szünetben kettőt is cserélt Csercseszov, majd a tíz perc után újabb két  friss játékost küldött be, de a Fradi képtelen volt úgy gyorsítani a támadásain, hogy ne veszítse el a koncentrációját. A feröeriek persze lassították a meccset és az időt is húzták, egyre jobban elvesztette a türelmét a Ferencváros, de a kreativitás, a lendület is hiányzott a játékából.

Szajki Bálint / 24.hu

A hajrában Dibusz Dénes még két nagyot védett, Varga Barnabás lövését és Knoester fejesét is hárította Johansson, így a vége egy rendkívüli pofon a Ferencvárosnak. Kiesésével az Európa Ligától is búcsúzott, az Európai Konferencia Liga második selejtezős körében folytatja a nemzetközi szereplést.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó

Ferencvárosi TC–Klaksvík (feröeri) 0-3 (0-3)
Groupama Aréna, Budapest
Játékvezető: Smajc (szlovén)
Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic (Marquinhos – 74.) – Baráth (Romdhane – 46.), Gojak (Makreckis – 46.) – Abu Fani, Zachariassen (Lisztes – 58.), A. Traoré (Owusu – 58.) – Varga B.
: Johansson – B. Petersen, Faero, Forren – Danielsen, Andreasen, Pavlovic (Hansson – 46.), Jönsen (Da Silva – 73.) – Frederiksberg (Mikkelsen – 56.), Kassi (Gussias – 73.), Kronberg (Ahmed – 93.)
gól: Frederiksberg (9., 32.), Kassi (45+5.)
sárga lap: Botka (79.), Mmaee (86.), Abu Fani (88.)

Vezet a KÍ Klaksvík

Frederiksberg néhány lépést tett csak a lövés előtt, a tizenegyese a magyar kapu bal alsó sarkában landolt, Dibusz Dénes jobbra vetődött. Előny a skandinávoknál.

Tizenegyes a KÍ-nek!

A szöglet után elcsúszott az FTC védelme, Faero pedig úgy tolta meg a labdát, hogy Civic elkésett és a tizenhatos sarkánál felrúgta a feröeri játékost.

Dibuszé az első bravúr!

Jött egy hatalmas bedobás bal oldalról, ami ugyan kijött még a ferencvárosi védőkről, de az ismétlést már a magyar csapat kapusának kellett szögletre mentenie.

Egy elmaradt sárga lappal indul a meccs

A vártnál talán támadóbb szellemben kezdett a KÍ, de nem jutott valódi helyzetig. Egy lecsorgó labdára egyszerre ment rá Abu Fani és Pavlovic, utóbbi viszont elkésett és ne szépítsük, szétrúgta a Fradi játékosát. A játékvezető figyelmeztette a vendégek játékosát, de erre nyugodtan adhatott volna lapot is.

Mit várhatunk ma a Fraditól?

A pálya nagyobb, így a széleken bizonyára több támadást vezetnek majd a zöld-fehérek. Érdekes változtatás lehet, hogy Abu Fani amolyan támadó középpályásként szervezheti a támadásokat, így Zachariassen kikerült a szélre. Hamarosan kiderül, ez mire lesz elég a feröeri védelem ellen.

A Klaksvík edzője hideg fejjel készült

„A Ferencváros, mint a nagy csapatok, keményen letámad, szűkíti a területeket, hogy visszaszerezze a labdát, így eltolódhat nagyon az egyik oldalra, ha ilyenkor sikerül fordítani a másik oldalra, akkor abból lehetnek lehetőségeink, ezt otthon nem sikerült megvalósítanunk, a rögzített szituációkból is veszélyeztethetünk, ezzel jobban éltünk.

Jó tempót szeretnénk diktálni legalább 60-70 percig, ha addig nem kapunk gólt, ami nagyon nehéz lesz, akkor lehet esélyünk

– mondta a norvég Magne Hoseth, a feröeri KÍ Klaksvík vezetőedzője.

Kapcsolódó
Csoda lenne a Fradi kiejtése, de a feröeriek edzője elmondta, mi lehet a fegyverük
Magne Josteh is úgy látja, nem sok esélyük van, de elmagyarázta, hogyan lehetnek mégis sikeresek.

Változtattak a feröeriek is

A felállás változatlan maradt, de Vatnsdal helyett Faero került a védelembe, míg a középpályán a cseleivel sok gondot okozó Da Silva ezúttal csak a kispadon kapott helyett és Danielsen játszik a helyén. Danielsen remekül állt be az első meccsen, sokat futott, majdnem gólpasszt is adott.

Három helyen nyúlt bele Csercseszov a kezdőbe

A gyenge arcát mutató Fradi kezdője három helyen változott, Cissét Knoester, Esitit Gojak, míg Marquinhost Abu Fani váltotta. Legutóbbi talán a legizgalmasabb, mivel számára ez lesz a bemutatkozó mérkőzés!

Olvasói sztorik