Magyar foci bajnokok ligája

„Csak megzavartuk volna magunkat” – ezt várja Csercseszov a Fradi BL-selejtezős meccsétől

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kedden megkezdi a szezont a Ferencváros labdarúgócsapata, amely a Bajnokok Ligája-selejtező első körében a feröeri KÍ Klaksvík otthonában lép pályára. A meccset megelőzően Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi vezetőedzője tartott sajtótájékoztatót, amin arról beszélt, a rivális legutóbbi meccseit nézte csak meg, mert a pillanatnyi formájukra volt kíváncsi, de alaposan felkészültek a feröeriekből. Pozitívan nyilatkozott a két ausztriai edzőtáborról és a nyári érkezőkről is.

A Nemzeti Sport cikke szerint felvetették neki, hogy a Népligetben is van műfüves pálya, gyakoroltak-e azon az elmúlt napokban. Csercseszov nemleges választ adott.

Az otthoni műfű teljesen más, mint az itteni. Ezzel csak megzavartuk volna magunkat.

Hétfőn megnéztük az itteni pályát, gyakoroltunk rajta, felmértük, milyen, kedden pedig maximális gázt adunk bele! Játékosként jártam már a szigeten, vannak emlékeim innen, a mostani hűvös időjárás pedig tökéletes a futballra” – mondta azzal kapcsolatban, hogy nyolc fok és eső volt hétfőn. A műfűvel kapcsolatban megjegyezte, hogy az utolsó edzésen figyelte, ki hogyan mozog ezen a borításon, ami hatással lehet a keddi kezdőre is.

„A városban azt beszélik, van esélyünk! A kisebb méretű pálya előnyünkre válhat, és ha tudjuk játszani a saját kis játékunkat, szoros mérkőzést játszhatunk. Az elmúlt időszakban megmutattuk, nemzetközi szinten is megálljuk a helyünket” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Turi Géza, a hazaiak kapusedzője.

Olvasói sztorik