Magyar foci bajnokok ligája

Feröeri kapusedző: Még be vannak rozsdásodva a Fradi játékosai

Kedden a Feröer-szigeteken kezdi meg a 2023-24-es szezon nemzetközi kupaszereplését a Ferencváros, amely a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában a Klaksvík vendégeként lép pályára.

„A városban azt beszélik, van esélyünk! A kisebb méretű pálya előnyünkre válhat, és ha tudjuk játszani a saját kis játékunkat, szoros mérkőzést játszhatunk. Az elmúlt időszakban megmutattuk, nemzetközi szinten is megálljuk a helyünket” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Turi Géza, a hazaiak kapusedzője.

Elmondta, az előny lehet, csak csapata játékban van, hiszen a feröeri bajnokság zajlik, míg a Fradi csak felkészülési meccseken van túl.

Láttam ellenfelünk mindegyik mérkőzését. Úgy tűnt, be voltak még rozsdásodva. És az összeszokottság hiánya is látszott.

Úgy láttam, az elmúlt évihez képest megváltozott a játékuk. Varga Barnabás érkezésével sokkal több a beadás. Legalábbis erre készülünk.”

A Zalaegerszeggel 2001-ben magyar bajnoki címet szerzett kapus 2006-ban szerződött a feröeriekhez, védett a GÍ Göta, majd a Vikingur Göta csapataiban, jelenleg pedig a Klaksvik szakmai stábjában dolgozik.

Abban igaza van, hogy csapata ért el részsikereket az utóbbi időben – ha csak a tavalyi szezont nézzük, akkor a három hazai meccsét megnyerte.

A BL-selejtezőben 3-1-re verte a norvég Bodö/Glimt csapatát (igaz, idegenben 3-0-ra kikapott és kiesett), majd a Konferencia Liga selejtezőjében túljutott a montenegrói Sutjeska Niksicen (otthon 1-0-ra verte). A végállomást a Ballkani jelentette, a koszovói 3-2-es vereség után ugyan otthon 2-1-re győztek a feröeriek, de tizenegyessekkel alulmaradtak.

Olvasói sztorik