Magyar foci

„Mindenki nagyon büszke lehet rá, hogy Szoboszlai egy olyan csapatban fog játszani, mint a Liverpool”

Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images
Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images

A magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt úgy gondolja, Szoboszlai Dominik készen áll arra, hogy a Liverpoolban a kezdőcsapatban szerepeljen.

A Dunaszerdahely játékosa egy Fehérvár FC elleni felkészülési mérkőzéssel kezdte a felkészülést, amit a csapata ráadásul 5-0-ra megnyert. A Nemzeti Sport videós stábja kapva kapott az alkalmon és kikérdezte őt Szoboszlairól és a Liverpoolról. Kalmár pedig nem titkolta lelkesedését.

Fantasztikus történelem, fantasztikus hír a magyar labdarúgásnak, Szoboszlai Dominik ezt nagyon megérdemelte! Mindenki nagyon büszke lehet rá, hogy egy olyan csapatban fog játszani, mint a Liverpool. Úgy gondolom, nagy esélye van bekerülni a kezdőcsapatba is, hiszen fantasztikus kvalitásokkal rendelkezik

– mondta a középpáláyás az igazolásról.

Legtöbben azt mérlegelik, hogy vajon egyből a kezdőcsapatba is bekerülhet-e Szoboszlai, vagy először inkább csereként számít majd rá Jürgen Klopp vezetőedző, de Kalmár emiatt nem aggódik.

„Teljes mértékben készen áll a Premier League-re, nagyon sokat profitál majd belőle a Liverpool, főleg az életveszélyes pontrúgásai miatt. Ez egy fantasztikus igazolás a Liverpoolnak is, meg hát minden magyar játékos számára visszajelzés, hogy van esély eljutni akár egy ilyen csapatba is.”

Szoboszlai 70 millió eurós kivásárlási árát pénteken kifizették az angolok, szombaton átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd este aláírta 2028-ig érvényes szerződését. A bejelentése vasárnaő várható.

Olvasói sztorik