Magyar foci

„Ebből a találkozóból sok mindent nem szabad leszűrni” – a Fehérvár nagy zakót kapott a DAC-tól

Fehervarfc.hu
Fehervarfc.hu

Alaposan átalakult idén nyáron a bennmaradást az utolsó fordulóban kiharcoló Fehérvár.

A csapat elvesztette főszponzorát, a MOL-t, így a stadion is visszakapta a régi nevét (Sóstói Stadion), a keretből pedig távozott Stopira, Loic Nego, Marcel Heister, Jevhen Makarenko, Alef, Claudiu Bumba és Kovácsik Ádám.

A csapat első nyári edzőmeccsét a szlovák bajnokságban ezüstérmes DAC ellen játszotta, és ott volt a kezdőben a két új szerzemény, Spandler Csaba, valamint a francia másodosztályból igazolt Franck Bambock.

A Fehérvár a KovácsCsongvai, Larsen, Spandler, ZekePinto, Bambock – Kastrati, Houri, SchönKatona kezdővel állt fel, míg a DAC-ban ott volt a magyar válogatott Kalmár Zsolt.

A Fehérvár honlapján olvasható tudósítás alapján Kalmár volt az egyik főszereplő a DAC első góljánál, az ő lövését Kovács még védte, de a kipattanót Kacer belőtte. A dunaszerdahelyiek második gólját már maga Kalmár szerezte, aki 16 méterről lőtt a hosszúba.

A szünetben mindkét edző sokat cserélt, a hazaiaknál ekkor már főleg az NB III-as csapat tagjai, illetve az utánpótlás-bajnokságokban szereplő játékosok kaptak lehetőséget. Gólt a második félidőben sem szerzett a Vidi, ellenben kapott még hármat, Ramadan duplázott, majd Trusa állította be a 0-5-ös végeredményt.

„Egy új játékrendszerrel próbálkozunk, és több mérkőzésre van szükségünk ahhoz, hogy ezt el tudjuk sajátítani. A második félidőben sok fiatal lépett pályára nálunk, úgy gondolom, nehéz lenne felnőttfutball szempontjából értékelni azt a játékrészt.

Az első félidőben helyenként nem játszottunk rosszul, nyilván a Dunaszerdahely teljesen más szakaszában jár a felkészülésnek, nekünk ez volt az első edzőmeccsünk, nekik pedig már a negyedik. Ebből a találkozóból sok mindent nem szabad leszűrni

– nyilatkozta a meccs után Kovács kapus.

A Fehérvár legközelebb a ZTE Konferencia Liga-ellenfelével, a horvát Eszékkel találkozik majd.

Olvasói sztorik