Magyar foci

Francia élvonalbeli csapatba igazolt Loic Nego

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A francia másodosztályú bajnokságot megnyerő Le Havre szerződtette Loic Negót.

A magyar válogatott játékos még az NB I utolsó fordulója előtt bejelentette, hogy nem újítja meg lejáró szerződését a Vidinél. Ezzel szabadon igazolható futballistává vált, a Ligue 1-be feljutó HAC pedig lecsapott rá. A franciák kiemelik, hogy az U20-as válogatottig Franciaroszágot képviselte Antoine Girezmann és Alexander Lacazette társaságában.

Megemlíti a klub továbbá azt is, hogy 2019-ben az NB I legjobb játékosának választották, valamint azt is, hogy 2021-re halasztott Európa-bajnokságon remeklő magyar válogatott tagja volt. Nego bemutatásakor jobbhátvédként és középső középpályásként bevethető labdarúgóként szerepel.

A Le Havre óriási átalakuláson ment keresztül az elmúlt évben, elnöke az a Jean-Michel Roussier lett, aki korábban nagy kluboknál, valamint a Mediapro médiavállalatnál is megfordult. A szakmai igazgató Mathieu Bodmer, egy volt labdarúgó, aki első döntései között kirúgta az edzőt, Paul Le Guent, és helyette kinevezte a szlovén Luka Elsnert, aki alatt még korábban játékosként dolgozott. A videóelemző részleget pedig odaadta annak Julien Momont-nak, akivel még szakkomentátorként dolgozott közösen a Téléfoot nevű, kérészéletű televíziós csatornánál.

Hogy miért működött ennyire eredményesen ez a felállás, arról itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Mi történik, ha összeáll egy volt labdarúgó, egy blogger és egy őszinte edző? Feljuttatnak egy csapatot az élvonalba
A francia másodosztály bajnoka, a Le Havre megmutatta, milyen, amikor kompetens, de különböző hátterű emberek egy irányba húznak.
Olvasói sztorik