Magyar foci

Rossi: Szoboszlai fejlődése hatalmas segítség lesz a válogatott számára

Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images
Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images

A Liverpool labdarúgócsapata vasárnap bejelentette Szoboszlai Dominik szerződtetését.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is megszólalt ennek kapcsán, hiszen nem csupán egyik tehetséges játékosáról, hanem a csapatkapitányról van szó.

„Az, hogy a Liverpool hatalmas összeget volt hajlandó fizetni érte, azt mutatja, hogy Dominik megszerzése milyen sokat ért nekik, és bár az is igaz, hogy az átigazolása anyagi része a legkevésbé érdekes aspektus a válogatott szempontjából, ám mégis beszédes”

– mondta az mlsz.hu-nak.

Szoboszlai fejlődése persze a kapitánynak is fontos, ezért is fejezte ki örömét, amiért Jürgen Klopp vezetőedzővel dolgozhat együtt a jövőben.

Nagyon örülök neki, hogy Dominik a Liverpool játékosa lett, hiszen ez azt jelenti, hogy a világ legerősebb bajnokságának egyik topcsapatában, topjátékosokkal és egy topedzővel dolgozhat majd együtt. Dominik még jó pár év múlva lesz csak játéktudása csúcsán, de folyamatos fejlődése addig is hatalmas segítség lesz a válogatott számára, miközben még fontosabbá és fontosabbá fog válni a számunkra, ő pedig egyre profibb és jobb játékos lesz napról napra.

A magyar válogatott csapatkapitánya a Bundesligában szereplő RB Leipzigtől érkezik a 19-szeres angol bajnok és 6-szoros BEK/BL-győztes Liverpoolhoz. A magyar szurkolóknak pedig hab a tortán, hogy a klubikon, Steven Gerrard mezszámát, a nyolcast választotta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik