Élő Magyar foci

Megúszta Nagy Ádám hazafejelését, ikszelt Montenegróban a magyar válogatott

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott Montenegró vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A legnagyobb helyzet egy hazafejelt labda volt, a menteni próbáló Nagy Ádám fejese után a labda átszállt Dibusz Dénes felett, de a keresztléc kisegítette a magyar csapatot. A játéknap győztese így a szabadnapos Szerbia, amely az élen maradt a G csoportban.

A Bulgária elleni meggyőző 3-0-s győzelmet követően idegenben, ráadásul a közvetlen kijutásért való küzdelemben riválisnak számító Montenegró otthonában lépett pályára a magyar válogatott. Marco Rossi nem is húzott váratlant, az előző Eb-selejtezős kezdőhöz képest annyi változás volt, hogy a sérült Vécsei Bálint helyét Callum Styles vette át.

Kicsit aggasztóan indult a találkozó, a hazaiak nekünk estek, a védelem ingatag lábakon állt. Így is a legnagyobb montenegrói helyzetet az hozta el, hogy egy középre ívelésbe Nagy Ádám beletette a fejét, a labda átszállt Dibusz Dénes fölött, de a lécről kifelé pattant. A magyar kapusnak a 12. percben volt még egy nagy védése, amikor egy távoli lövést tornázott ki, majd rendezte a sorokat a magyra válogatott és kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Mindenesetre Montenegró kilenc lövéssel próbálkozott az ellenfél.

Koszticsák Szilárd / MTI

Sokáig nem találta a kaput a magyar csapat, úgyhogy Marco Rossi kettőt is cserélt az 59. percben (Varga és Csoboth álltak be). Ezután picit aktívabb lett a magyar csapat, Szoboszlai révén a kaput is sikerült eltalálni (a 63. percben). A legvégén így is Montenegró nyerhetett volna, Osmajic azonban üres helyzetben az égbe fejelt.

Bár a labda 72 százalékban volt a magyar válogatottnál, Montenegró több lövéssel próbálkozott, a kaput is többet találta el, és veszélyesebb helyzeteket is dolgozott ki.

A 0-0 talán a magyar csapatnak jobb, Szerbiának viszont biztosan, szabadnaposan is a csoport élén maradt. A magyar csapat legközelebb kedden este játszik, Litvánia látogat a Puskás Arénába. Ők épp szombaton szerezték meg az első pontjukat Bulgária ellen.

Európa-bajnoki selejtező, G csoport

Montenegró – Magyarország 0-0
Podgorica, Városi Stadion, 8000 néző, v.: Jesús Gil Manzano (spanyol)

 

Montenegró: Mijatovic – Vujacic, Savic, Tomasevic – Vesovic (M. Vukcevic, 72.), Scekic (Raickovic, 60.), Savicevic (Loncar, 82.), Jankovic, A. Vukcevic – Krstovic (Osmajic, 72.), Jovetic (Haksabanovic, 82.)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla (Botka, 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 59.), Szoboszlai – Ádám (Varga B., 59.)

Gólszerző:

Sárga lap: Vesovic (15.), Vujacic (34.), Raickovic (63.), Savic (94.), illetve Sallai (50.), Csoboth (70.)

Piros lap:

Megúszta Nagy Ádám hazafejelését, ikszelt Montenegróban a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott Montenegró vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A legnagyobb helyzet egy hazafejelt labda volt, a menteni próbáló Nagy Ádám fejese után a labda átszállt Dibusz Dénes felett, de a keresztléc kisegítette a magyar csapatot. A játéknap győztese így a szabadnapos Szerbia, amely az élen maradt a G csoportban.

sofascore.com

Vége

Öt perc volt a hosszabbítás, Montenegró próbálkozott az alatt, de nem találtak kaput. Maradt a 0-0.

Meccslabda?

Osmajic mit hagyott ki… Vukcevic adott be középre tökéletes magasságban és ütemben, Osmajovic üresen ugorhatott fel fejelni, de az égbe szállt a kísérlete. Szerencsére.

Szokatlan hibák

Egy hatalmas kapuskirúgás után Orbán volt jobb helyzetben, ám sem megtartani, sem hazaadni nem tudta a labdát, Osmajovic így megszerezte a labdát. Orbán egy nagy mentéssel javított aztán.

Tizenegyes? Szöglet!

Nagy Ádám ugratta ki Csobothot, aki középre adott volna, de elesett. Felhördült minden magyar szurkoló, de szép volt a védő belépője, így szöglet következett.

Kalmár Zsolt a pályán

Callum Stylest váltotta. Marco Rossi így már hármat változtatott, épp arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy nem biztos, hogy a kezdőjátékosok jelentik majd a különbséget ezen a mérkőzésen.

Veszélytelen montenegrói támadás

A visszafutó Csoboth rántotta le a montenegróit, így szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, Jovetic elvállalta, de laposan mellément.

Harcosabbak vagyunk most

Már a sokadik labdaszerzésünk az ellenfél térfelén, ezúttal Szoboszlai egy szabadrúgást is kiharcolt, igaz, közel a szögletzászlóhoz. Erősen középre lőtt, fejjel mentettek, Nagy Ádám pedig eleresztett egy távoli löketet, de a kapu mellé célzott.

Ádámot nyomták el a kapu előtt

A magyar csatár fejét kerestük egy beadással, de a védője a hátán felmászva elfejelte a labdát, Mijatovic így aztán rá tudott vetődni.

Izzasztó pillanatok a kapunk előtt, de les

Krstovic kapott kiugratást, és bár úgy tűnt, lesen volt, végigment az akció, így a kapujából kirongyoló Dibusznak kellett védenie. Montenegrónál maradt a labda, de aztán les miatt megállították az akciót.

Montenegróé volt az első helyzet

Hamar labdát szereztek a montenegróiak, majd a bal oldalról érkezett a beadás, de két hazai játékos egymást zavarta, így az égbe szállt Savic fejese.

Megy a második félidő

A magyar válogatott építheti az első támadást a játékrész során. Egyik oldalon sem volt csere.

Montenegrói helyzet zárta le a félidőt

Egy középre lőtt szabadrúgás után vágódott le a labda, a duplázás viszont az égbe szállt. Gil Manzano az öltözőbe parancsolta a csapatokat a küzdelmes, több hazai veszélyt hozó első félidő végén. A legnagyobb helyzet Nagy Ádám hazafejelt labdájából adódott, amikor a léc segítette ki Dibuszt.

Ebben több volt

Kinyílt a pálya, Kerkez rossz passza után pedig Sallai visszaszerezte a labdát. A beívelés azonban pontatlan volt, a kifejelt labdát pedig Orbán stukkolta vissza, amit a kapus aztán magához ölelt.

Rosszul tippeltem, csak egy perc lesz a hosszabbítás.

Dibusz ezt fogta

Jovetic szabadrúgása pattant meg a sorfalon, mivel Dibusz nem indult el a másik irányba, csak egyet vissza kellett lépnie és magához ölelte a labdát.

17:16

A montenegrói kapust, a korábban az MTK-nál légióskodó Mijatovicot kell ápolni, miután ütközött az egyik csapattársával, akit Ádám Martin lökött neki Sallai beívelése után. Folytatni tudja, de mindezek után biztos lesz 2-3 perc ráadás az első félidőben.

Van pár kemény jelenet

Ennek most Szoboszlai volt az elszenvedője, aki Vujacictól kapott egyet – a montenegrói pedig egy sárgát. 8-5 eddig a szabálytalanságok száma a hazaiak javára.

Ádám Martin ezt nem találta el jól

Egy lecsorgó labdára érkezett a magyar csatár, a tizenhatoson kívülről tüzelt, de erőtlen és pontatlan lett a próbálkozás, a labda méterekkel a kapu mellett pattogott el.

Ezt megúsztuk

Lang volt bizonytalan, Krstovic pedig ezt kihasználva a kapunkig ment, de két lövését is blokkolták. Így is Montenegrónál maradt a labda, Jovetic próbálkozott a tizenhatos elől, épphogy mellé ment. Dibusz vetődött, de bajban lett volna, ha ez beljebb megy.

A meccskép eddig a várhatóan alakul

Montenegró alapvetően átengedi a területet és a labdabirtoklást a magyar válogatottnak, de ha megszerzik a labdát, gyorsan megpróbálnak átrohanni rajtunk. Eddi több zavart is okoztak a kapunk előtt.

Olvasói sztorik